Események

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

16
2017. március 16., csütörtök

Sajtómeghívó

2016-2017-es jévédekezés lezárása, a Jégtörő XI-es hajó átkeresztelése

9
2017. február 9., csütörtök

Sajtómeghívó

Robbantás a Tiszán

7
2017. február 7., kedd

Sajtómeghívó

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Magyar Hidrológiai Társaság

19
2017. január 19., csütörtök

OMIT jégvédekezési sajtótájékoztató

jegtores_dalya2_20170117_mti_belyegkep

Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője 2017.01.19-én sajtótájékoztatót tart Baján, a jégvédekezés legfrissebb eseményeiről, melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

12
2017. január 12., csütörtök

Sajtómeghívó

jetoro

Országos Műszaki Irányító Törzs - Budapesten a Széchenyi jégtörő

15
2016. december 15., csütörtök

Meghívó

Sajtótájékoztató

Indul a Jégtörő hajók melegen tartása!

 

28
2016. november 28., hétfő

Meghívó - Budapesti Vízvilágtalálkozó

BWS

Magyarország 2016. november 28-30. között ismét megrendezi a Budapesti Víz Világtalálkozót (BWS 2016), amelynek társeseményeként Fenntartható Vízipari Megoldások címmel szakkiállításra is sor kerül.

4
2016. november 4., péntek

Meghívó - Sajtóreggeli

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság bemutatja - az interaktív árvízi térképet, az Országos Műszaki Irányító Törzs új központját, és a Hydroinfo mobilalkalmazást

4
2016. október 4., kedd

Sajtómeghívó

Vedelmi gyakorlat b

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál regionális Védelmi Osztaga egy feltételezett árvízvédelmi helyzet kárelhárítási gyakorlatát tartja 2016. október 4-én.

26
2016. július 26., kedd

Háromnapos látogatáson Marokkó első számú vízügyi vezetője

marokkoi_vezetok_belyegkep

Charafat Afailal asszony, Marokkói Királyság vízügyért felelős minisztere és delegációja 2016. július 25-én hazánkba látogatott azzal a céllal, hogy megismeri Magyarország vízgazdálkodását és tapasztalatokat szerez többek között öntözési, árvízvédelmi és szennyvízkezelési kérdésekről. Mindezek mellett országa képviseletében aláírja a Magyar Köztársaság és Marokkó Királysága között megkötésre kerülő vízügyi együttműködési megállapodást.

28
2016. június 28., kedd

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap a Tiszánál

Duna nap a Tiszanal

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Felső- Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Nemzetközi Duna Nap alkalmából, egész napos rendezvényt szervez.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

Az árvízvédelmi osztály kollégája lett „Az év vízügyi dolgozója

2016. március 30., szerda 10:02
1212

Az idei Víz Világnapi ünnepség keretében két kollégánk kapott kitüntetést.

Az idei Víz Világnapi ünnepség keretében két kollégánk kapott kitüntetést. Több évtizedes munkája elismeréseként Tóth Ferenc az árvízvédelmi osztály dolgozója „Az év vízügyi dolgozója" miniszteri díjat és Varga György vízkészlet gazdálkodási osztály dolgozója pedig „Kvassay Jenő díjat" vehetett át Dr. Pintér Sándor Belügyminisztertől.

0E1A5433

Szívből gratulálunk nekik!

 

Az ünnepségről Tóth Ferenc készített beszámolót: " Első sorban ülve" címmel.

Feltűnő udvariassággal mutatták meg, hol kell ülnünk. Aztán névsorolvasás és bizonytalankodó szorongás. Vajon mit követtek el a vízügyi igazgatók, milyen ügyetlenkedés sodorhatta őket a második sorba?

Közel volt, jól látszott az asztal, rajta fegyelmezett rendben pedig a megszámolható kék ládikák. Volt beszéd is. Valószínűleg kiemelkedő munkákról. De a dobozok kifürkészhetetlen sorakozója maga alá gyűrte az akusztikát. A felépített dobozvár az ültetési sorrendiség rendellenességére utalt. Kettő nagy sarkos és öt kicsi gömbölyített elől, mögötte közepes kocka alakúak és virágok. Valahogy így lehetett. Megindult a kalkuláció. Balra ül egy szerény külsejű egyszerű dolgozó vadonatúj vízügyi öltönyben. A másik oldalon pedig műszaki igazgatók és még tiszteletre méltóbb tudós urak, akiket még megszólítani sem merek. A másik tömb első sora feltűnés nélkül nem tanulmányozható. Úgy néz ki, a nagyobb dobozok túl nehezek lennének a szerénynek meg nekem, a szebb, gömbölyített is túl nagy értéket rejthet. Akkor biztos a másik oldalról kezdik meg a szólítást. Vajon hányan ülhetnek jobbra? Beszéd közben faragatlanság előre hajolva lábakat számolni, de meg lehet kísérelni merev derékkal, egyenes fejtartással, úgy, mint bakáknál díszőrségben, csak szemet forgatva, mert az nem feltűnő. Egy, kettő, öt! Az nem lehet! Talán újra. Kettő térd párban, négy, hat, hét! Az valószínűtlen. Esetleg kezdjük, az enyémet kihagyva előröl újra! Ott a negyediknél két balláb egymás mellett. Hát itt van cselszövés, valaki keresztbe tette a lábát. Sehogy sem jó. Feltehetően a baloldali csoportból mennek előre. Akkor pedig nem a beosztás szerint sorakoznak a dobozok. Új számvetés. Talán felváltva hol jobbról, hol balról megy ki valaki. Egy, kettő, nyolc láb vagy csak térd? Semmiképpen sem jó. A százlábú sem tudná így összekuszálni lábait, de lehet vagy tíz tizenkettő engedetlen lábtartás is. Ijesztő végkövetkeztetés, a lehető legrosszabb változat.

Nekünk jut a virág!

Egy enyhe könyék lökés a szerénytől. Lejárt a felkészülési idő, szólítanak.

Majd következik állva a Szózat. A tenyérben verejtékezik a nagy és nehéz doboz. Álmélkodik az ember.

Vajon ebbe a kicsi dobozba hogyan férhetett bele ennyi gátőr, gépkezelő, és ügyintéző munkája?! Dolgoztak érte és most egy ember vigye el a kenyérkeresetet?

Zavar a tudat, legszívesebben vízre tenném Rajkánál és Tiszabecsnél. Hadd sodorja a víz!

Ki kellene állni a pódiumra vagy annál is feljebb, a legmagasabb hegyre. Meg kellene jelenni a Boldog Hírharsonában, meg a New York Timesben, be kellene mondani a BBC-nek!

„Gyertek gátőrök, csatornaőrök, gépkezelők és ügyintézők! Siessetek, fussatok ki a partra, kéz a kézben, hozzátok asszonyaitokat, ölbe fogva gyerekeiteket! Vegyétek le a kis tutajról részeteket, mert megdolgoztatok érte.”

0E1A5427

 

Utolsó módosítás: 2016. május 09., hétfő 12:43, Radó Mónika