palyazat_fooldal

Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős: Kolossváry Gábor, főosztályvezető

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

2017. június 30., péntek 10:32
22
Esemény kezdete: 2017. június 22. 10:00, csütörtök
30
Esemény vége: 2017. június 30. 12:30, péntek
Helyszín: Országos Vízügyi Főigazgatóság, tanácsterem (1012 Budapest, Márvány u. 1/D)

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

(2017. június 22.)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2017. június 22-én megtartott konferencia keretében emlékezett meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról. A világnap mottója ebben az évben „A földünk. Az otthonunk. A jövőnk.” volt.

Az idei nemzetközi világnap témája a termőföldek központi szerepének hangsúlyozása az emberek ellenálló képességének növelésében, a migráció csökkentésében, konfliktusok megelőzésében, az élelmezés biztonság javításában, illetve a talajdegradáció hatására bekövetkező termőképesség romlás megakadályozása.

Várallyay György akadémikus konferenciát megnyitó beszédében felhívta a figyelmet a talajerózió elleni küzdelem fontosságára, illetve a talajok víztározó képességének jobb kihasználására. Dr. Ligetvári Ferenc előadásában amellett, hogy rávilágított a vízgazdálkodás és élelmiszertermelés összefüggéseire, megemlékezett az idén 80 éves öntözési törvényről, ismertetve a magyarországi öntözéstörténetet. Láng István, műszaki főigazgató-helyettes a vízkészlet-gazdálkodás jelentőségéről, problémáiról, stratégiai feladatairól tartott előadást. A talajromlás problematikájáról előadásában Németh Tamás akadémikus globális léptékben, míg Szabó József (igazgató, MTA ATK TAKI) hazai viszonylatokban ismertette a szép számban összegyűlt hallgatóságot. Végül az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) képviseletében Keresztes Zsuzsanna számolt be a fenntartható mezőgazdasági termelékenységet segítő nemzetközi projektekről.

 A konferencia zárásaként Kolossváry Gábor főosztályvezető, levezető elnökként összefoglalta azokat a kulcs gondolatokat, melyek több előadásban is megfogalmazódtak:

- fenntartható vízkészletek;

- párbeszéd és együttműködés;

- konszenzuson alapuló szakmai döntések;

- valós problémák megoldásával foglalkozó tudomány;

- önellátó, önfenntartású rendszerek kidolgozása az alkalmazkodási programokban;

- tudásmegosztás és hálózatépítési rendszer fejlesztése.

A rendezvényen elhangzott előadások és a rendezvény programja letölthetők a Csatolmányok alatt."

OLOHOF

Utolsó módosítás: 2017. június 30., péntek 11:15, Radó Mónika