Sajtószoba

16
2021. június 16., szerda

Fenntartható vízenergia-fejlesztés a Duna-medencében - Iránymutatások

fenntarthato-belyeg

Az iránymutatások elsősorban a vízenergiával kapcsolatos tervezésért és engedélyezésért felelős állami szervek és illetékes hatóságok számára készültek.

16
2021. június 16., szerda

Intézkedések a halak migrációjának biztosítására a keresztirányú struktúrában - Műszaki dokumentum

intezkedesek-belyeg

A dokumentum összefoglalja a folyók folytonosságának a halak vándorlásához szükséges helyreállítására vonatkozó technikai megoldásokkal kapcsolatos meglévő ismereteket.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, szóvivő

Sajtómeghívó

2020. augusztus 27., csütörtök 08:00
28
Esemény kezdete: 2020. augusztus 28. 11:00, péntek
1
Esemény vége: 1970. január 1. 01:00, csütörtök
Helyszín: Zalavár, Vársziget

 

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság sajtótájékoztatója

 

A Kis-Balaton Magyarország egyik különleges látnivalója, gyöngyszeme. 1985-ben a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kiváló mérnökeinek is köszönhetően egy valaha létezett természetes szűrőrendszernek a mai kor igényei, korlátai és lehetőségei szerinti „újraélesztése” történt meg.  A XVIII. századi Kis-Balatonhoz hasonló vizes élőhely létrehozására (Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer) a Balaton vízminőségének javítása érdekében volt szükség. A mintegy 40 éves munkának köszönhetően a mai Kis-Balaton meghatározó vízminőség védelmi hatása mellett egyedülálló vizes élőhellyé vált, mely különlegességével, gazdag élővilágával, s hangulatával is elvarázsolja látogatóit.

Zalavár, Várszigeten 20 éve szeretettel várja látogatóit a Kis-Balaton Ház!

2000-ben, a millennium évében nyitotta meg kapuit a Kis-Balaton Ház, ahol interaktív kiállításokon keresztül a látogatók megismerkedhetnek a Kis-Balaton és környékének természetvédelmi és védett értékeivel, szépségével, a Vízvédelmi Rendszer működésével, a Balaton vízminőségében betöltött szerepével, fontosságával.

Az itt található kiállítások, bemutatók megismertetik az érdeklődőt a Kis-Balaton és Zalavár Vársziget múltjával és jelenével is.

Az elmúlt húsz évben több százezer látogatója volt a Kis-Balaton Háznak, számtalan diák-és nyugdíjas csoport, kisgyermekes családok, baráti társaságok, szakmabeli és laikus látogatók, prominens személyiségek, akik mind-mind elégedetten és élményekkel telve távoztak.

2020. augusztus 28-án, a Kis-Balaton Ház átadásának 20 éves jubileuma alkalmából a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság zártkörű rendezvényen látja vendégül Zala Megye kormányzati szervezeteinek képviselőit, a vízügyben dolgozókat, a partnerszervezetek küldötteit, megköszönve ezzel a húsz éve tartó sikeres együttműködést.

Ha tehetik, sétáljanak egyet a Kis-Balaton Ház körül, a gyerekek vegyék birtokukba a „vizes” játszóteret, kölcsönözzenek kerékpárokat és bringázzanak el a Kis-Balaton területén a Kányavári-szigetig!

A Kányavári szigeten közvetlenül is részesei lehetnek a Kis-Balaton varázslatos világának!

KIS-BALATON HÁZ

8392  Zalavár, Várszigeten (GPS koordináták: N46.661535, E 17.137602)

Telefon: +36 83/ 710-002

Nyitva tartás: március 15-től október 31-ig:9-12 és 13-18 óra

November 1-15 között:9-12 és 13-17 óra között

Hétfő: szünnap, kivéve az ünnepnapokat, melyeken a Ház hétfőn is várja a látogatókat.

 

Kis_Balaton_20_Meghivo_Kis_Balaton_20_Meghivo_

Utolsó módosítás: 2020. október 07., szerda 15:42, Regdánszki Tamara