palyazat_fooldal

Események

31
2019. december 31., kedd

Meghívó a VIZEK rendszer bemutatására.

A KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00023 azonosító jelű, VIZEK kiemelt projekt informatikai rendszere 2020. január 1-jétől az elektronikus vízjogi engedélyezési eljárással kapcsolatos feladatok támogatását valósítja meg.
A VIZEK rendszer használatának bemutatása regionális rendezvények keretében történik 2019. november 4-től.
Helyszínek: Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Békéscsaba, Győr, Debrecen, Budapest.
További információ és eseményregisztráció:

OVF VIZEK rendszer

3
2019. szeptember 3., kedd

Sajtómeghívó

Felső-tiszai hulladék-mentesítési projekt átadás Vásárosnamény

19
2019. június 19., szerda

SVN konferencia

2019. június 19-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság az Agrárminisztériummal közös szervezésű szakmai konferenciát tartott a Sivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából.

12
2019. március 12., kedd

A TSOnline országos tájékoztató zárórendezvénye, 2019. március 12.

Megrendezésre került a TSOnline országos tájékoztató zárórendezvénye.

11
2019. február 11., hétfő

Vizet mindenkinek! - VV 2019

"Vizet mindenkinek!" szlogennel indul idén is a Víz Világnapi rendezvénysorozat!

Információkat kaphatsz a cikken belül és a vizvilagnap.hu weboldalon.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Alkonyi Zsófia Dr., osztályvezető

KÖRNYEZETI ÉS ENERGIAHATÉKONYSÁGI OPERATÍV PROGRAMOK AZ OVF KEZELÉSÉBEN

2017. június 20., kedd 15:58

Így például a Tisza-völgyben bővítik a tározókapacitásokat a nagy kárt okozó árvizek kezelésére, a folyóvizeken az árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítésével növelik az árvízi biztonságot, az aszályos időszak vízhiányos helyzeteinek elkerülésére, a károsan magas belvizek kialakulásának megakadályozására a vízpótló- és a belvízrendszerek összehangolt működését alakítják ki. Korszerűsítik a Balaton levezető rendszerét, elvégzik a Velence-tavi partfal rekonstrukcióját. A fejlesztések érintik a Tisza-tavat, a Szigetközt, s az új dombvidéki tározók kialakításával Baranya, Vas és Zala megyét.

Valamennyi beruházásnál szükséges a hazai és az Európai Uniós előírások maradéktalan betartása, a fejlesztések határidőben történő megvalósítása. A projektek meghatározása már az egységes vízgazdálkodás szellemében történt, amely lehetővé tette a vízkárelhárítás és a vízpótlási szempontok közös, és éppen ezért hatékony működésének tervezését.

A tervezett több mint 250 milliárd forintnyi fejlesztés jelentősen javítani fog Magyarország árvízvédelmi helyzetén, kezelhetőbbekké válnak az aszályok, javul a belvízcsatornák állapota, s ezzel a belvízkezelés. A 2014-2020 közötti ciklusban az EU tizenegy pontban foglalta össze a célkitűzéseket. Magyarország a vállalt projektekkel e célkitűzésekhez igazodva valósítja meg a 2014-2020 EU programozási időszak feladatait

Országos Vízügyi Főigazgatóság

 

Utolsó módosítás: 2018. július 17., kedd 11:16, Pákozdi József