palyazat_fooldal

Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős: Lábdy Jenő, műszaki főigazgató-helyettes

ENSZ Dél-Dél Együttműködés

2017. október 31., kedd 09:45

ENSZ Dél-Dél Együttműködés

Az OVF 2016-tól kezdődően részt vesz - a Belügyminisztérium koordinálásában és a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében -  az ENSZ Dél-Dél Együttműködésében. A Dél-Dél Együttműködési Hivatal (UNOSSC) az ENSZ egyik funkcionális, az egyes szakterületeket horizontálisan átfogó szerve, amely fórumot biztosít a fejlődő országok közötti szakmai együttműködéshez, az ENSZ fenntartható fejlesztési célok elérésére. A kedvezményezett országok: Marokkó, Algéria, Tunézia, Szudán, Törökország, Üzbegisztán, Kirgizisztán és Tadzsikisztán.
E pilot-projekt megvalósításában Magyarország - az uniós tagállamok közül egyedüliként - is részt vesz. Az együttműködés, több más szakterületen túl, a mezőgazdasági vízgazdálkodás területére is kiterjed. Ezért a Földművelésügyi Minisztérium a Belügyminisztériumot, illetve azon keresztül az OVF-t kérte fel szakértőként történő közreműködésre. A megelőző időszakban, 2016. októberében részt vettünk a Belügyminisztériummal közösen, a Marokkóban megrendezett Tudásátadási és Koordinációs konferencián . Ennek folyatásaként, részt vettünk a Szudánban, 2017. februárjában megrendezett hasonló rendezvényen. Az OVF részéről mint átadható legjobb gyakorlatot, az aszály (vízhiány) kezelés új magyarországi módszerét ajánlottuk fel. Az tudásátadást egy Budapesten tartandó műhelytalálkozón javasoltuk megvalósítani. Erre a felajánlásra Törökország és Marokkó jelentkezett. A résztvevők költségeit az ENSZ Dél-Dél Együttműködési Iroda finanszírozta. Az OVF és a Földművelésügyi Minisztérium közösen szervezett tréninget 2017. október 4. és 5. között  az OVF-ben tartottuk. Magyar részről az alábbi résztvevők voltak jelen és tartottak előadást a két nap során:
Földművelésügyi Minisztérium,
Külgazdasági és Külügyminisztérium,
Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság,
Szegedi Tudományegyetem,
GDI ESRI Magyarország Kft,
Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ,
Országos vízügyi Főigazgatóság.

 

 

Törökországot 4, Marokkót 3 szakértő képviselte. A tényleges párbeszéd kialakítása érdekében, felkértük a résztvevő vendég országokat, hogy saját magukat, az ottani mezőgazdasági vízgazdálkodást is mutatassák be. Mindkét fél részéről részletes beszámolót kaptunk, így a két nap alatt valódi párbeszéd alakult ki a résztvevő szakértők között.

Utolsó módosítás: 2017. október 31., kedd 10:04, Uresch László