Események

11
2020. november 11., szerda

Sajtómeghívó

Sajtótájékoztató: Nagyszabású takarítás-sorozat a Tisza-tavon! A Tisztítsuk meg az országot! program keretében az összes Vízügyi Igazgatóságon megkezdődtek, vagy rövidesen megkezdődnek a munkálatok.
 

22
2020. október 22., csütörtök

Sajtómeghívó

2020 októberében élesben vizsgáztak a borsodi árvízvédelmi fejlesztések eredményei. A Sajó-Hernád vízrendszerén októberben levonult árhullám méretében alkalmas volt arra, hogy az új védművek hatását teszteljük - az árvíz magassága helyenként megközelítette a 2010. évi rendkívüli árhullámot.

9
2020. október 9., péntek

Sajtómeghívó

Az esemény során a Szent Kristóf híd mellett található sziklatömbben elhelyezett felújított Szent Kristófot ábrázoló tűzzománc kép felszentelésével a megújult hidat átadjuk használóinak

3
2020. szeptember 3., csütörtök

Sajtómeghívó

Szolnoki Vízügyi Emlékpark alapkőletétel

28
2020. augusztus 28., péntek

Sajtómeghívó

Kis-Balaton Ház átadásának 20 éves jubileumi ünnepségére!

27
2020. augusztus 27., csütörtök

Sajtómeghívó

A felújított Deák Ferenc-zsilip átadása Baján.

11
2020. augusztus 11., kedd

MEGHÍVÓ sajtónyilvános eseményre

Acél elzárótábla beemelése daruval a Szigetközben.

17
2020. június 17., szerda

Elsivatagosodás és Aszály Világnapja

asz

Az Egyesült Nemzetek Szervezete minden év június 17-én tartja az Elsivatagosodás és az Aszály Világnapját

23
2020. április 23., csütörtök

Hajókeresztelő a Dunán

RRF_6960

Vízre bocsátották a Luppa kitűző nagyhajót

21
2020. március 21., szombat

Szakmai elismerések a Víz Világnapján

siklosgabikituntetesek

A Víz Világnapja alkalmából Pintér Sándor belügyminiszteri elismerésben részesített több vizügyes kollégát.

21
2020. március 21., szombat

Víz világnap 2020

davidbgator

Bár a koronavírus nem engedi, hogy a Vízügy közössége idén is együtt ünnepeljen, a Víz Világnapja számunkra 2020-ban sem maradhat el!

11
2019. október 11., péntek

A Táj Nemzetközi Napja

Az Európai Táj egyezményhez kapcsolódó évente megrendezett esemény 2019-es megrendezéséről beszámoló.

31
2019. december 31., kedd

Meghívó a VIZEK rendszer bemutatására.

A KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00023 azonosító jelű, VIZEK kiemelt projekt informatikai rendszere 2020. január 1-jétől az elektronikus vízjogi engedélyezési eljárással kapcsolatos feladatok támogatását valósítja meg.
A VIZEK rendszer használatának bemutatása regionális rendezvények keretében történik 2019. november 4-től.
Helyszínek: Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Békéscsaba, Győr, Debrecen, Budapest.
További információ és eseményregisztráció:

OVF VIZEK rendszer

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Pályaorientációs nap és díjátadók

2020. október 20., kedd 08:57

Pályaorientációs nap és díjátadók – Ez történt ősszel a Duna Múzeumban

 

Habár a világjárvány miatt kialakult helyzet ránk is hatással van, intézményünkben az élet nem állt meg. A vészhelyzet feloldását követően - megfelelő óvintézkedések mellett - ismét fogadhatunk látogatókat és csoportokat is. Így 2020 szeptemberében lehetőségünk nyílt, hogy újra megtartsuk az EFOP 3.3.3 pályázat keretében két éve lebonyolított „Víz-Kör” mintaprojektünket egy-egy témanap keretében. A mintaprojekt azt a célt szolgálta, hogy segítse a szakgimnáziumi diákok pályaorientációját, szakmai elköteleződését a múzeum és a szakemberek bevonásával. A programon közel 100 diák vehetett részt, akik a győri Műszaki Szakképzési Centrum Hild József Építőipari Szakgimnáziumból és a szegedi Gábor Dénes Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskolából érkeztek. A diákok a nap egy részét az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság esztergomi gátőrházának területén töltötték, ahol Molnár András szakaszmérnökkel és Dávid Balázs gátőrrel testközelből ismerkedhettek a pálya szépségeivel és nehézségeivel. A programban fontos szerepet kapott a múzeum új állandó kiállítása, melynek felfedezése során a gyerekek játékos feladatokon keresztül érdekes tárgyakkal, a vízügy emlékeivel ismerkedhettek meg. Ezúton is köszönjük minden résztvevőnek az együttműködést!

Áldozatos munkánk meghozta a gyümölcsét, hiszen a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum a közelmúltban több szakmai elismerésben is részesült. A díjak nem csupán a múzeum sikerének, hanem a vízügyi ágazat összefogásának és segítségének is köszönhetőek.

2020. szeptember 28-án Múzeumpedagógiai Nívódíj Különdíjat vehettek át múzeumpedagógusaink a Nyárszerdák című tematikus nyári táborok módszertanának kidolgozásáért és magas színvonalú lebonyolításáért.

2020. október 9-én a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum „Vízeum” című új állandó kiállítása nyerte el az ÉV KIÁLLÍTÁSA kitüntető címet, mely az Év Múzeuma díj mellett a legmagasabb szintű elismerésnek számít a hazai múzeumi életben.

Szintén ekkor kerültek átadásra a Közösségi Múzeum oklevelek is, melyet a múzeum az aktív közösségi szerepvállalásáért, a helyi, valamint a szakmai közösségek munkájába való bevonásáért kapta.

 

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy a pozitív látogatói visszajelzések mellett a fent bemutatott díjakkal a múzeumi szakma is kiválónak értékelte a múzeumban folyó munkát.

 

 

 

Utolsó módosítás: 2020. október 20., kedd 09:15, Regdánszki Tamara