palyazat_fooldal

Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős: Dr. Balatonyi László, osztályvezető

Nigériai vízügyi államtitkár és delegációjának látogatása

2017. október 27., péntek 14:07

Nigériai vízügyi államtitkár és delegációjának látogatása

2017. október 20-án a Nigériai Szövetségi Köztársaság Vízügyi államtitkárát és az ország területi Vízügyi Igazgatóiból álló delegációját fogadta az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A küldöttséget Horváth Balázs, a Nemzetközi Önálló Osztály vezetője köszöntötte. Ezt követően Belovai Tamás árvízvédelmi referens előadásában ismertette az Országos Műszaki Irányító Törzs működését, felépítését. Bognár Zoltán a Árvízvédelmi, Folyógazdálkodási és Közfoglalkoztatási Főosztály osztályvezetője röviden bemutatta a Vízgazdálkodási Információs Rendszer (VIR) modulok működését. Bálint Márton a Viziterv Environ Kft. vezető tervezője bemutatta a VIZITERV Environ Kft. feladatait, szervezeti felépítését, valamint főbb tevékenységi körét, illetve a folyamatban lévő projektjeit. A Víz Keretirány elv, valamint az Ivóvíz minőség javító program végrehajtása kapcsán jelentkező aktuális feladatokat Tahy Ágnes mutatta be. Az előadásokat követően került sor a felmerülő kérdések megvitatására, és a szakmai tapasztalatcserére a magyar és nigériai szakemberek között.

 

 

 

A képeket készítette: Csorbák Erika és Szabó Katalin

 

Utolsó módosítás: 2017. október 27., péntek 14:14, Uresch László