palyazat_fooldal

Események

3
2019. szeptember 3., kedd

Sajtómeghívó

Felső-tiszai hulladék-mentesítési projekt átadás Vásárosnamény

19
2019. június 19., szerda

SVN konferencia

2019. június 19-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság az Agrárminisztériummal közös szervezésű szakmai konferenciát tartott a Sivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából.

12
2019. március 12., kedd

A TSOnline országos tájékoztató zárórendezvénye, 2019. március 12.

Megrendezésre került a TSOnline országos tájékoztató zárórendezvénye.

11
2019. február 11., hétfő

Vizet mindenkinek! - VV 2019

"Vizet mindenkinek!" szlogennel indul idén is a Víz Világnapi rendezvénysorozat!

Információkat kaphatsz a cikken belül és a vizvilagnap.hu weboldalon.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Dr. Balatonyi László, osztályvezető

Idén is megkezdődtek a rendszeres őszi felülvizsgálatok

2018. október 29., hétfő 09:47

Idén is megkezdődtek a rendszeres őszi felülvizsgálatok

 

A vízügyi szakma idén is megkezdte ár-és belvízvédelmi műveinek rendszeres őszi felülvizsgálatát, mely során minden védelmi művet a helyi védekezés felelős vezetőiből álló bizottság ellenőriz. Ilyenkor felülvizsgálják a védelmi művek és azok minden műtárgyainak, tartozékainak karbantartottságát, a szertárakban, raktárakban tárolt védelmi anyagok, eszközök, felszerelések, gépek előírt mennyiségét és használhatóságát, a gátőrházak és védelmi központok állapotát.

0E1A9562

A műtárgyak fő szerkezeti elemeinek, valamint a kiegészítő szerkezetek és berendezések vizsgálata során különös gonddal ellenőrzik az elzáró szerkezetek vízzáróságát, működőképességét.

A felülvizsgálatról jegyzőkönyv készül, így a műtárgyakkal kapcsolatos minden megállapítás és beavatkozás nyomon követhető.

20181016_132547

A több hetes szemle célja a védekezésre való felkészülés, mely során a vízügyi szakemberek felmérik a jelenlegi állapotokat és az alapján meghatározzák a szükséges intézkedéseket. A felülvizsgálat része a védekezési tervek és nyilvántartások elkészítése, kiegészítése valamint a védelmi szervezetek megszervezése és felkészítése. A szakemberek mindezt ősszel végzik abból a megfontolásból, hogy azoknak a hiányosságoknak a megszüntetése, amelyek építési munkát igényelnek, még a téli időszak előtt elvégezhetők legyenek. A megállapított, és jegyzőkönyvben is rögzített hiányosságok megszüntetésére, a végrehajtás időbeli ütemezésére intézkedési terv készül.

0E1A9544

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki szakemberei is részt vesznek a szemléken, mely során lehetőségük nyílik a saját felelősségi körükbe tarozó igazgatósági területeket bejárni, és az igazgatóságok hatáskörén túlmutató, vagy országos iránymutatást igénylő kihívásokat, problémákat megvitatni.

0E1A9527

Az OVF ezúton is megköszöni a területen dolgozó kollégák egész évben lelkiismeretesen végzett munkáját!

 

Utolsó módosítás: 2018. november 14., szerda 16:37, Uresch László