palyazat_fooldal

Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

Legyél Te is vizügyes! - Miskolc Roadshow

2018. december 13., csütörtök 20:08

Országos középiskolai vízügyi roadshow

 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is országos „roadshowt” rendezett az Országos Vízügyi Főigazgatóság a vízügyes képzést folytató középiskolákban. A rendezvény célja a vízügyes szakma népszerűsítése, és a diákok ösztönzése a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karára való jelentkezésre a felvételi időszak előtt.
2018. november 19-én az ÉMVIZIG működési területén lévő Szerencsi Szakképzési Centrum - Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakgimnáziumba látogatott el Siklós Gabriella az OVF szóvivője és Csont Csaba az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgató-helyettese.
Ismét közel 200 végzős diák előtt népszerűsítették érdekes előadásaikkal a vízügyes hivatást. Keresztény Mihály az OVF fiatal szakembere is mesélt a vízügyes tapasztalatairól és természetesen a „vízügyes” ajándékok sem maradtak el az előadás végén.

Végző diákok

 

Csont Csaba előadás

 

Siklós Gabriella ajándékosztás közben

2018. november 26-án pedig a Miskolci Szakképzési Centrum - Kós Károly Építőipari Szakgimnáziumában jártak az OVF szakemberei. Siklós Gabriella szóvivő, Dobó Kristóf főosztályvezető, Veczán Éva kiemelt műszaki-referens és Kovács István az ÉMVIZIG műszaki titkára itt is sikeresen népszerűsítették a vízügyi ágazatot.

Reméljük mindkét iskolából sikerült toborozni egy-két leendő vízügyes szakembert!

 

 

Kovács István előadása

 

 

 

 

Veczán Éva Vizügyről

 

 

Siklós Gabriella felvételi ponthatárokról

 

 

 

Utolsó módosítás: 2018. december 13., csütörtök 20:16, Uresch László