Események

11
2020. november 11., szerda

Sajtómeghívó

Sajtótájékoztató: Nagyszabású takarítás-sorozat a Tisza-tavon! A Tisztítsuk meg az országot! program keretében az összes Vízügyi Igazgatóságon megkezdődtek, vagy rövidesen megkezdődnek a munkálatok.
 

22
2020. október 22., csütörtök

Sajtómeghívó

2020 októberében élesben vizsgáztak a borsodi árvízvédelmi fejlesztések eredményei. A Sajó-Hernád vízrendszerén októberben levonult árhullám méretében alkalmas volt arra, hogy az új védművek hatását teszteljük - az árvíz magassága helyenként megközelítette a 2010. évi rendkívüli árhullámot.

9
2020. október 9., péntek

Sajtómeghívó

Az esemény során a Szent Kristóf híd mellett található sziklatömbben elhelyezett felújított Szent Kristófot ábrázoló tűzzománc kép felszentelésével a megújult hidat átadjuk használóinak

3
2020. szeptember 3., csütörtök

Sajtómeghívó

Szolnoki Vízügyi Emlékpark alapkőletétel

28
2020. augusztus 28., péntek

Sajtómeghívó

Kis-Balaton Ház átadásának 20 éves jubileumi ünnepségére!

27
2020. augusztus 27., csütörtök

Sajtómeghívó

A felújított Deák Ferenc-zsilip átadása Baján.

11
2020. augusztus 11., kedd

MEGHÍVÓ sajtónyilvános eseményre

Acél elzárótábla beemelése daruval a Szigetközben.

17
2020. június 17., szerda

Elsivatagosodás és Aszály Világnapja

asz

Az Egyesült Nemzetek Szervezete minden év június 17-én tartja az Elsivatagosodás és az Aszály Világnapját

23
2020. április 23., csütörtök

Hajókeresztelő a Dunán

RRF_6960

Vízre bocsátották a Luppa kitűző nagyhajót

21
2020. március 21., szombat

Szakmai elismerések a Víz Világnapján

siklosgabikituntetesek

A Víz Világnapja alkalmából Pintér Sándor belügyminiszteri elismerésben részesített több vizügyes kollégát.

21
2020. március 21., szombat

Víz világnap 2020

davidbgator

Bár a koronavírus nem engedi, hogy a Vízügy közössége idén is együtt ünnepeljen, a Víz Világnapja számunkra 2020-ban sem maradhat el!

11
2019. október 11., péntek

A Táj Nemzetközi Napja

Az Európai Táj egyezményhez kapcsolódó évente megrendezett esemény 2019-es megrendezéséről beszámoló.

31
2019. december 31., kedd

Meghívó a VIZEK rendszer bemutatására.

A KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00023 azonosító jelű, VIZEK kiemelt projekt informatikai rendszere 2020. január 1-jétől az elektronikus vízjogi engedélyezési eljárással kapcsolatos feladatok támogatását valósítja meg.
A VIZEK rendszer használatának bemutatása regionális rendezvények keretében történik 2019. november 4-től.
Helyszínek: Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Békéscsaba, Győr, Debrecen, Budapest.
További információ és eseményregisztráció:

OVF VIZEK rendszer

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pákozdi József, referens

Sajtózsemle

2020. november 05., csütörtök 09:23

SAJTÓZSEMLE

Nincs tévedés bár elismerem, szokatlannak tűnik a cím, s inkább sajtóhibának, mintsem szándékos szóhasználatnak gondolhatja bárki. De fordítsuk a szót –a Z és S betűt - komolyra, legyen tehát „sajtószemle”. Az a reggeli tevékenység, amivel egy sajtóosztályi alkalmazott általában kezdi a napját. A magam részéről: kávé, szendvics –zsemlével. Közben a szemle.

Az OVF-nél a sajtószemlének intézményes és egyéni módozatai vannak. Az intézményes partnerünk az OBSERVER (a név önmagáért beszél), egyéni partnerünk - egyenként csaknem mindenkinek - a net.

Ami az OBSERVERT illeti: komoly, évtizedes hagyományokkal rendelkezik, ugyanakkor ma a legmodernebb technikával dolgozik. A honlapjukon felsorolt szolgáltatásai a monitoring, a médiaelemzés, a breaking news szolgáltatás, illetve a közösségi média figyelése is.

A cég Főigazgatásunkkal jelenleg szerződéses kapcsolatban áll. A szerződésben a megadott kulcsszavak szerint osztályozza a hazai napilapok, a hetilapok, az elektronikus és online média híreit. Jelenleg több mint 70 kulcsszó szerint keres a három kategóriában (print,RTV, online) egyenként is több száz kiadvány anyagaiban. A nyers keresési eredményeket több rostán futtatja át, és nagy százalékban a releváns cikkeket küldi el. Külön extra kérésekre is nyitottak év(ek)re visszamenően tudnak adott témában gyűjteni, rendszerezni. A szolgáltatás üzleti alapon, az előfizetőknek kiosztott jelszavas bejelentkezéssel érhető el.

Az egyéni módozatról - gondolom - sokunknak van több-kevesebb tapasztalata, bevált gyakorlata. Sokan, ha tehetik, rendszeresen szörföznek friss hírekért - horribile dictu –egy kis blikkes pletykáért a neten. A szakmai kiadványok, a hivatalos közlemények is sokak számára fontos információforrások. Mi több, ez utóbbi hivatali emailként is rendszeresen eljut hozzánk a jogi osztály munkatársai jóvoltából.

Dióhéjban ennyit gondoltam írni a médiafigyelésről, nem többet, hogy a reggeli kávé és szendvics ideje – amellett hogy a sajtózsemlés cikkemet elolvastátok – elég legyen más információs csatornák pásztázására is!

Azért azt hozzáteszem, hogy a médiavisszhang elemzése, kvalitatív és kvantitatív kutatása a PR tevékenység kifejezetten fontos eleme. Ha megengedhető tőlem egy vízügyes hasonlat: a napi hír egy keresztszelvény, a módszeres sajtófigyelés maga folyó.

De ezeknek a módszereknek a leírására kevés a zsemlés reggeli ideje; legalább egy kiadós ebédszünet kellene!

Utolsó módosítás: 2020. november 05., csütörtök 13:50, Regdánszki Tamara