Sajtószoba

24
2021. szeptember 24., péntek

A Velencei-tó vízpótlásának első lépéseként üzemirányítási próbát tart a vízügy

OVF_kozlemeny_01

Többnapos üzempróbát indít szeptember 26-án, vasárnap a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, hogy megállapítsa, milyen hatással van a Velencei-tó vízminőségére és élővilágára, ha megkezdik a vízpótlást a Pátkai-tározóból a tóba.

26
2021. augusztus 26., csütörtök

Magyarország harmadik vízgyűjtő-gazdálkodási tervének társadalmasítási fórumai

kozlemeny

Az Európai Unió legösszetettebb, a vizek védelmére és fenntartható vízhasználatára vonatkozó irányelvek ernyőjogszabályának, a 2000-ben hatályba lépett Víz Keretirányelvnek (VKI) kezdetek óta az egyik fontos alappillére volt a társadalom bevonása.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Tanai Anna, muzeológus

Sikeresen lezajlott a Duna Múzeum nyári tábora

2021. augusztus 30., hétfő 08:51

Az idei évben a tavalyihoz hasonló módon egynapos tematikus napok – ún. Nyárszerdák - keretében rendeztük meg a nyári táborainkat. Ezek témái a bennünket körülvevő természet és a víz megismerésére, azok védelmére, a környezetvédelemre, és a vízügy mindennapi tevékenységének megismertetésére épültek.

20210714_103719

A 7-12 éves korosztály számára meghirdetett programon összesen 72-en vettek részt, voltak, akik több alkalommal is eljöttek. Célunk volt, hogy a gyerekek minél sokoldalúbban ismerkedjenek meg a víz tulajdonságaival, életünkben betöltött szerepével, és bátrabban mozogjanak az őket körülvevő természetben. Ezért egy-egy témához külsős előadót hívtunk, hogy speciális tudásukkal gazdagítsák a gyermekek ismereteit, akik így kapcsolatba kerülve az őket körülvevő természeti kincsekkel, fogékonyabbá válnak a környezetbarát megoldásokra, nyitottak lesznek a szemléletformálásra.

IMG_20210630_122438

A gyermekek és szüleik visszajelzései alapján sikeresen zajlott le a Duna Múzeum nyári tábora. Reméljük, hogy a következő évben is lesz alkalmunk ehhez hasonló ismeretátadásra.

Utolsó módosítás: 2021. augusztus 30., hétfő 08:53, Regdánszki Tamara