Események

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

16
2017. március 16., csütörtök

Sajtómeghívó

2016-2017-es jévédekezés lezárása, a Jégtörő XI-es hajó átkeresztelése

9
2017. február 9., csütörtök

Sajtómeghívó

Robbantás a Tiszán

7
2017. február 7., kedd

Sajtómeghívó

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Magyar Hidrológiai Társaság

19
2017. január 19., csütörtök

OMIT jégvédekezési sajtótájékoztató

jegtores_dalya2_20170117_mti_belyegkep

Láng István, az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője 2017.01.19-én sajtótájékoztatót tart Baján, a jégvédekezés legfrissebb eseményeiről, melyre tisztelettel meghívjuk a sajtó képviselőit.

12
2017. január 12., csütörtök

Sajtómeghívó

jetoro

Országos Műszaki Irányító Törzs - Budapesten a Széchenyi jégtörő

15
2016. december 15., csütörtök

Meghívó

Sajtótájékoztató

Indul a Jégtörő hajók melegen tartása!

 

28
2016. november 28., hétfő

Meghívó - Budapesti Vízvilágtalálkozó

BWS

Magyarország 2016. november 28-30. között ismét megrendezi a Budapesti Víz Világtalálkozót (BWS 2016), amelynek társeseményeként Fenntartható Vízipari Megoldások címmel szakkiállításra is sor kerül.

4
2016. november 4., péntek

Meghívó - Sajtóreggeli

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság bemutatja - az interaktív árvízi térképet, az Országos Műszaki Irányító Törzs új központját, és a Hydroinfo mobilalkalmazást

4
2016. október 4., kedd

Sajtómeghívó

Vedelmi gyakorlat b

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál regionális Védelmi Osztaga egy feltételezett árvízvédelmi helyzet kárelhárítási gyakorlatát tartja 2016. október 4-én.

26
2016. július 26., kedd

Háromnapos látogatáson Marokkó első számú vízügyi vezetője

marokkoi_vezetok_belyegkep

Charafat Afailal asszony, Marokkói Királyság vízügyért felelős minisztere és delegációja 2016. július 25-én hazánkba látogatott azzal a céllal, hogy megismeri Magyarország vízgazdálkodását és tapasztalatokat szerez többek között öntözési, árvízvédelmi és szennyvízkezelési kérdésekről. Mindezek mellett országa képviseletében aláírja a Magyar Köztársaság és Marokkó Királysága között megkötésre kerülő vízügyi együttműködési megállapodást.

28
2016. június 28., kedd

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap a Tiszánál

Duna nap a Tiszanal

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Felső- Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Nemzetközi Duna Nap alkalmából, egész napos rendezvényt szervez.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Dorogi Szilvia, kommunikációs referens

Víz Világnap 2017

2017. március 24., péntek 13:59

A "Víz Világnap 2017" jegyében tartott egy előadást, Kovács Péter, a Belügyminisztérium Vízgyűjtő-gazdálkodási és Vízvédelmi Főosztály vezetője 2017. március 10-én Főigazgató úr támogatásával az Országos Vízügyi Főigazgatóságon.

A hallgatóság 23 diák és két, őket kísérő tanár volt.

A csoport tagjai a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium

23 diákja és projekt vezető tanárai voltak.

Az előadást követően Bognár Zoltán, az Országos Vízügyi Főigazgatóság Központi Ügyeleti és Folyógazdálkodási Osztályának vezetője mutatta be a hazai árvízvédelmet, belefoglalva az idei sikeres jégvédekezést is!

 

A látogatást tett Szakgimnázium tanárai a mellékelt élménybeszámolót készítették.

2017. március 10.-én, Kovács Péter, a Belügyminisztérium Vízgyűjtő-gazdálkodási és Vízvédelmi Főosztály vezetőjének előadásán vettünk részt, melynek helyszíne az Országos Vízügyi Főigazgatóság volt. Az előadás fő témája a víz volt, ami a „Budapest Underworld 2017” projektünk témájával megegyezett.

Megtudtuk, hogy a vízellátás is „válságban” van. Mi szerencsére ezt még nem érzékeljünk. Azonban már vannak olyan helyek, ahol csak 3-4 naponta van ivóvíz és vannak olyan helyek, ahol már egyáltalán nincs ivóvíz, így oda szállítani kell a vizet, ezért a vízosztáshoz már katonai felügyelet kell.

Hazánkban szerencsére van elég folyó és elég ivóvíz, reméljük, hogy ez így is marad. Sok vízügyi szakember és dolgozó azon fáradozik nap, mint nap, hogy a víz ott legyen, ahol kell és akkor, amikor kell. Erre, mi városlakók nem is gondolunk, amikor naponta megnyitjuk a vízcsapot. Szerencsések vagyunk, mert nekünk nem kell naponta 6 km-t gyalogolni a vízért, mint azt láthattuk a „Víz Világnapja 2017” angol nyelvű filmjében.

(World Water Day 2017 http://youtu.be/K_VcGFkiSbs )

A diákok tartalmas és elgondolkodtató előadáson szembesülhettek a víz gondjaival, az aszállyal és az árvíz problémájával. Az előadás után megnézhettük az árvízvédelmi központot. Itt sok minden kiderült az árvízvédelemről, téli jégzajlásról és a jégtörő hajók munkájáról. Érdeklődéssel hallgattuk a jégtörő hajók típusait és jégtörési technikáját. Ki gondolta volna, hogy Magyarországnak van a legnagyobb jégtörő hajóflottája, mely folyókra specializálódott? Ezen kívül még nagyon sok hasznos és érdekes dolog hangzott el, amit a projektünkhöz remekül fel tudtunk használni.

Köszönjük a lehetőséget!

a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium

23 diákja és projekt vezető tanárai,

 

Foster Dóra és Nyeste Zsolt

 

Három kisfilm is készült. Az egyik megtekinthető a YouTube-on

(Budapest Underworld Hunfalvy Projekt napok 2017, http://youtu.be/sBPZERUwbKE )

Utolsó módosítás: 2017. március 24., péntek 15:37, Radó Mónika