Sajtószoba

16
2022. szeptember 16., péntek

KÖZÖSEN ÍR KI PÁLYÁZATOT A DUNA MÚZEUM ÉS A VÁRFOK GALÉRIA

OVF_kozlemeny_01

Egymillió forint a fődíja annak a képzőművészeti pályázatnak, melyet a Vízügy Duna Múzeuma a budapesti Várfok Galériával közösen írt ki. A két intézmény együttműködése a most zárult „Árapály tényezők” című kiállítással indult, melyet több mint 5000 látogató tekintett meg Esztergomban. A vízrajzi térképek témájában meghirdetett felhívásra 2023. március 31-éig várják a műveket.

10
2022. szeptember 10., szombat

Árapály tényezők című kiállítás a Duna Múzeumban

meghivo_Duna Muzeum_20220._2.jpg

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Duna Múzeum tisztelettel meghívja az érdeklődőket az Árapály tényezők című kiállításhoz kapcsolódó verses tárlatvezetésre és zenés estre Simon Márton költővel!

25
2022. augusztus 25., csütörtök

Mérséklődött az aszály, helyi hatáskörben folytatódik a vízhiány elleni védekezés

OVF_kozlemeny_01

Az utóbbi napok csapadékosabb időjárásának és a nagy folyók vízgyűjtőjéről érkező vízmennyiségnek köszönhetően mérséklődött az aszályhelyzet, emellett a szezonális öntözési igények is csökkentek, ezért a vízhiánnyal összefüggő védekezés már nem igényel országos koordinációt, lezárul a vízügy Országos Műszaki Irányító Törzsének működése. A munkát a területi vízügyi igazgatóságok helyi hatáskörben folytatják.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Dr. Balatonyi László, osztályvezető

Víz Világnapja az Úrhidai Tündérkert Óvodában

2017. március 29., szerda 10:52

Víz Világnapja az Úrhidai Tündérkert Óvodában

 

Az OVF árvízvédelmi és a folyó- és tógazdálkodási osztályainak munkatársai az úrhidai óvodában jártak 2017. március 27-én Víz Világnapja alkalmából. Fiataljaink számos érdekességgel készültek az úrhidai csöppségeknek.

0E1A2577 t

A közös mese nézés után a csoportok külön- külön játékos programokon vehettek részt. A nagy csoportosok vizes kísérletekbol tanultak a vízrol, a középso csoportosok papírdobozból, és az általuk kiszínezett papírhalakból akváriumot készítettek, virágot ültetettek, míg a kisebbek kreatív aranyhalakat készítettek. A délelott nagyon hangulatosan, a vizeink megóvásának jegyében telt. A gyerekek nagyon érdeklodoek és szorgalmasak voltak, így minden játék eredményesen és jókedvuen zajlott.

Utolsó módosítás: 2017. március 29., szerda 10:56, Radó Mónika