palyazat_fooldal

Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős: Dr. Elek Ádám, főosztályvezető

A VIZITERV Export Kft. szakemberei Kenyában

2018. november 10., szombat 11:02

A VIZITERV Export Kft. szakemberei Kenyában

 

Az év elején alakult és az OVF irányítása alatt álló állami VIZITERV Export Kft. kenyai farm gazdaságok öntözési lehetőségeit feltáró tanulmány elkészítésére nyert támogást.

A hazai öntözési tapaszatlatok adaptálásának lehetőségeit is vizsgáló előzetes megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium  „A hazai vízipar külpiaci tevékenységét előmozdító programra” biztosított forrása adott lehetőséget. A sikeres pályázat eredményeként a VIZITERV Export Kft. 15 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyhez a Belügyminisztérium 6 millió Ft önerőt biztosított. A munka célja javaslatok, műszaki alternatívák kidolgozása Kenya száraz és félszáraz területeinek öntözés fejlesztésére, különös tekintettel a már meglévő öntözési gyakorlatra és az öntöző vízzel ellátható,  potenciálisan bevonható, mezőgazdasági termelésre alkalmas területekre.

 

A munkában több öntözéssel foglalkozó szakcég mellett, részt vesz a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Öntözési és Vízgazdálkodási Önálló Kutatási Osztálya, a VIZITERV Environ Kft. kenyai területi tapasztalattal rendelkező munkatársai, a kenyai bejegyzésű és székhelyű domonyai Afribotanica LLP., valamint a Vízügyi Tudományos Tanács vezető szakértője is, de segítik a munkát a nairobi Magyar Nagykövetség munkatársai is.

A nem régen lezajlott, Nairobi és Mombasa térségét érintő helyszíni bejárás során a magyar szakértők találkoztak a nairobi ENSZ FAO képviselet vezetőivel, valamint az egyes régiók területi vízgazdálkodásáért felelős szakembereivel, irányítóival.

 

A helyi szakemberekkel közösen kijelölt két minta területre fókuszáló munka eredményeképpen 2019. I. negyedévére elkészülő előzetes megvalósíthatósági tanulmány megalapozhatja a VIZITERV Export Kft-nek a Kormány által Kenyának kilátásba helyezett 5 millió eurós öntözésfejlesztési Kötöttsegélyhitel programban történő részvételét.

 

 

dr. Dobi László

főtanácsadó

VIZITERV Export Kft.

ügyvezető

Viziterv export

Látogatás a világ második legnagyobb ENSZ képviseletén a FAO Kenya igazgatójánál Nairobiban

Kenyai küldöttséggel

A kisvízfolyások hasznosítása kulcseleme lehet a farm-gazdaságok öntözővízzel történő ellátásának

Kenyai küldöttséggel

Utolsó módosítás: 2018. november 12., hétfő 14:26, Uresch László