Események

11
2020. november 11., szerda

Sajtómeghívó

Sajtótájékoztató: Nagyszabású takarítás-sorozat a Tisza-tavon! A Tisztítsuk meg az országot! program keretében az összes Vízügyi Igazgatóságon megkezdődtek, vagy rövidesen megkezdődnek a munkálatok.
 

22
2020. október 22., csütörtök

Sajtómeghívó

2020 októberében élesben vizsgáztak a borsodi árvízvédelmi fejlesztések eredményei. A Sajó-Hernád vízrendszerén októberben levonult árhullám méretében alkalmas volt arra, hogy az új védművek hatását teszteljük - az árvíz magassága helyenként megközelítette a 2010. évi rendkívüli árhullámot.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Az Év Mérnöke: Lovas Attila

2021. január 13., szerda 13:45

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara Elnökségének tavaly december 17-i döntése alapján Lovas Attila okl. vízépítő mérnök, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője kapta az „Év Mérnöke" elismerést.

A kitüntetéssel járó oklevél és a Pataky Béla szolnoki szobrászművész tervei alapján készült bronzplakett ünnepélyes átadásának módjáról - tekintettel a jelenlegi járványhelyzetre és az emiatt előírt korlátozásokra – a testület elnöksége később határoz.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Mérnöki Kamara tájékoztatása szerint az Év Mérnöke kitüntetést az kaphatja:

- aki az adott évben, vagy az adott évet megelőző két évben kiemelkedő mérnöki szolgáltatásai nyomán magas színvonalú mérnöki alkotást valósított meg,

- aki alkotói tevékenységén túlmenően a mérnökök képzésével és továbbképzésével, tudományos tevékenységével jelentősen hozzájárult a műszaki ismeretek fejlesztéséhez, terjesztéséhez,

- aki a kamara elismertetésében, eredményes működésében aktívan részt vesz,

- aki a mérnöki létesítmények megvalósításában, működtetésében, irányításában kiemelkedő munkát fejt ki.

Laczi Zoltán

Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Gratulálunk!

Utolsó módosítás: 2021. január 13., szerda 13:51, Regdánszki Tamara