Sajtószoba

16
2022. szeptember 16., péntek

KÖZÖSEN ÍR KI PÁLYÁZATOT A DUNA MÚZEUM ÉS A VÁRFOK GALÉRIA

OVF_kozlemeny_01

Egymillió forint a fődíja annak a képzőművészeti pályázatnak, melyet a Vízügy Duna Múzeuma a budapesti Várfok Galériával közösen írt ki. A két intézmény együttműködése a most zárult „Árapály tényezők” című kiállítással indult, melyet több mint 5000 látogató tekintett meg Esztergomban. A vízrajzi térképek témájában meghirdetett felhívásra 2023. március 31-éig várják a műveket.

10
2022. szeptember 10., szombat

Árapály tényezők című kiállítás a Duna Múzeumban

meghivo_Duna Muzeum_20220._2.jpg

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Duna Múzeum tisztelettel meghívja az érdeklődőket az Árapály tényezők című kiállításhoz kapcsolódó verses tárlatvezetésre és zenés estre Simon Márton költővel!

25
2022. augusztus 25., csütörtök

Mérséklődött az aszály, helyi hatáskörben folytatódik a vízhiány elleni védekezés

OVF_kozlemeny_01

Az utóbbi napok csapadékosabb időjárásának és a nagy folyók vízgyűjtőjéről érkező vízmennyiségnek köszönhetően mérséklődött az aszályhelyzet, emellett a szezonális öntözési igények is csökkentek, ezért a vízhiánnyal összefüggő védekezés már nem igényel országos koordinációt, lezárul a vízügy Országos Műszaki Irányító Törzsének működése. A munkát a területi vízügyi igazgatóságok helyi hatáskörben folytatják.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Tanévkezdés a Deák Ferenc-zsilipen

2022. szeptember 09., péntek 12:44

Saját tapasztalatból tudjuk, hogy a felhőtlen nyári szünidő elteltével nehéz visszaülni az iskolapadba. Talán a pedagógusok is erre gondoltak, amikor augusztus végén programot egyeztettünk.  Szeptember 1-én a Bereczki Máté Szakképző iskola gépészei, 2-án és 5-én a III. Béla Gimnázium diákjai látogattak el a zsilipre egy rövid tanévkezdő kirándulás keretében. Mivel a kiállítóhely befogadóképessége véges, ezért a nagy létszámban érkező tanulókat két csoportra osztottuk. Amíg a csoport egyik fele Brachinger Balázs kollégánk vezetésével a múzeumban látható poszterek, vitrinek, fényképek, kiállított tárgyak segítségül hívásával, a zsilip történetével ismerkedett meg, addig a csapat másik fele a műtárgy közvetlen környezetében a zsilip működése mellett Türr tábornok szobrát, valamint a történelmi jeges árvízre emlékeztető emléktáblát is megtekinthették Vass Lajos kollégánk kíséretében.

ADUVIZIG_09.jpg

Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság 

Utolsó módosítás: 2022. szeptember 09., péntek 12:47, Regdánszki Tamara