Sajtószoba

24
2021. szeptember 24., péntek

A Velencei-tó vízpótlásának első lépéseként üzemirányítási próbát tart a vízügy

OVF_kozlemeny_01

Többnapos üzempróbát indít szeptember 26-án, vasárnap a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság, hogy megállapítsa, milyen hatással van a Velencei-tó vízminőségére és élővilágára, ha megkezdik a vízpótlást a Pátkai-tározóból a tóba.

26
2021. augusztus 26., csütörtök

Magyarország harmadik vízgyűjtő-gazdálkodási tervének társadalmasítási fórumai

kozlemeny

Az Európai Unió legösszetettebb, a vizek védelmére és fenntartható vízhasználatára vonatkozó irányelvek ernyőjogszabályának, a 2000-ben hatályba lépett Víz Keretirányelvnek (VKI) kezdetek óta az egyik fontos alappillére volt a társadalom bevonása.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Tassi-zsilip felvétele a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba

2021. szeptember 09., csütörtök 15:14

2021. szeptember 3-án a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ adott helyet a Bács-Kiskun Megyei Értéktár ünnepélyes díjátadó rendezvényének. A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság üzemeltetésében lévő Tassi-zsilipet a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottsága "Ipari és Műszaki megoldások" kategóriában az értéktárba felvette. Az oklevelet Szilágyi Attila, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság igazgatója vette át. A rendezvényen részt vett Németh Gábor, Tass polgármestere is.

KDVVIZIG_Tassi-zsilip felvetele a Bacs-Kiskun Megyei Ertektarba_20210903_1


A Bács-Kiskun Megyei Értéktár Tassi-zsilipjének leírása az alábbi linken olvasható.
A rendezvény részleteiről a https://kiskoros.hu/huszonket-oklevelet-adtak-at-a-mi-petofink-ertektar-konferencian oldalon bővebben tájékozódhatnak.

Jelenleg a Bács-Kiskun Megyei Értéktárban 249 megyei és települési érték szerepel 8 kategóriában. A Tassi-zsilipet az "Ipari és műszaki megoldások" kategóriába vették fel, melyben rajta kívül még 5 érték szerepel.

Ezúton is köszönjük az elismerést!

Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság

Jilling Alexa

Utolsó módosítás: 2021. szeptember 09., csütörtök 15:17, Regdánszki Tamara