palyazat_fooldal

Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pászthory Róbert, informatikus

Térinformatikai konferencia X.17-18

2013. október 21., hétfő 14:39
17
Esemény kezdete: 2013. október 17. 00:00, csütörtök
18
Esemény vége: 2013. október 18. 00:00, péntek
Helyszín: Budapest, Magyar Telekom Székház

A hagyományokhoz híven az idén is megrendezésre került a GDi Fórum és XVIII. Esri Magyarország Felhasználói Konferencia. A térinformatikai rendezvényt Oláh Attila, az ESRI Magyarroszág ügyvezetője, valamint Boran Loncaric a CEO, GDi Group képviselője nyitotta meg. A rendezvényen részt vett és előadást tartott a plenáris szekcióban Nick Land, az Esri USA üzleti Fejlesztési Igazgatója is.Az előadások három, egy kormányzati, egy üzleti és egy technikai szekcióban zajlottak.

A kormányzati szekcióban kiemelt témakört alkottak a vízügyi vonatkozású projektekkel, fejlesztésekkel kapcsolatos előadások. Jakus György, az OVF főigazgatói tanácsadója ismertette az OVF térinformatikai rendszerének aktuális fejlesztési témaköreit.

Szabó Károly, az OVF térinformatikai szakértője bemutatta az EU Víz Keretirányelv végrehajtásához kapcsolódó informatikai rendszer fejlesztése című projekt keretében elkészült térinformatikai rendszer eredményeit. Németh J. András, az AJN Kft. részéről ehhez kapcsolódóan bemutatta az országos vízügyi térinformatikai felhőszolgáltatások és téradatbázis megvalósításával kapcsolatos eredményeket. Végül Hüse Zsolt, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság informatikai osztályvezetője előadásában bemutatta, hogyan lehetséges az igazgatósági adatok kapcsolódása az országos térinformatikai adatbázishoz.

A szünet után két előadás is az Árvízi Kockázat és Veszélytérképezés projekt aktuális eredményeiről, előrehaladásáról számolt be. Horkai András szakértő az árvízi kockázatkezelés ezévi eredményeit mutatta be előadásában, Barkóczi Attila az áKK 2012 Konzorcium vezetője és Németh J. András az AJN Kft. részéről pedig az árvízi kockázat és veszélytérképezést érintő nagytömegű adatfeldolgozás és vízügyi adattárba elhelyezés eredményeit mutatta be előadásában.

Az idei évben az ESRI® Bizottságának döntése alapján az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) nyerte az ESRI Térinformatikai vándor díjat az elmúlt időszakban koordinált és jelenlegi is futó nagyszabású, előremutató térinformatikai vonatkozású fejlesztéseiért. Az OVF a térinformatikai vonatkozású feladatait közel 20 éve a Vízügyi Informatikai Stratégia részeként szervezetten és egységesen ESRI térinformatikai környezetben végzi. A közös munka kiemelkedő eleme a 2012. év végén az országban elsőként elindított, az egész Vízügyi ágazatot érintő Országos Vízügyi Térinformatikai rendszer bevezetése, amivel a szervezet felvállalta az innovatív technológiák alkalmazását és kiemelkedően széleskörű elterjesztését, a vízügyi térinformatikai felhő-szolgáltatások kialakítását, ami már a bevezetés időszakában, a 2013. évi tavaszi illetve júniusi árvíz idején megmutatta jelentőségét és egyértelmű hasznosságát. Az OVF térinformatikai rendszere a szervezetek közötti rugalmas információ megosztással és a döntéstámogatással hatékonyabbá és gyorsabbá tette a védekezési feladatok koordinálását.

A Díj átadására 2013. október 17-én 17.00-től a XVIII. Esri Magyarország Felhasználói Konferencia Díjátadó ceremóniáján került sor a Magyar Telecom Székház Tölösi Péter Konferencia Központjában. A díjat Jakus György, az OVF főigazgatói tanácsadója és Süle Zsolt, az OVF Központi ügyeleti és Informatikai osztályvezetője vették át.

Utolsó módosítás: 2013. október 21., hétfő 14:39, Pászthory Róbert