palyazat_fooldal

Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

Szakmai konferenciát rendezett a Vízügyi Tudományos Tanács

2014. március 27., csütörtök 19:58
27
Esemény kezdete: 2014. március 27. 10:00, csütörtök
27
Esemény vége: 2014. március 27. 14:00, csütörtök
Helyszín: Belügyminisztérium

Aktualitások a Budapesti Víz Világtalálkozó Tükrében

szakmai konferencia 2014.03.27

A Víz Világnapi ünnepségekhez kapcsolódva szakmai konferenciát rendezett a Vízügyi Tudományos Tanács a belügyminisztériumban „Aktualitások a Budapesti Víz Világtalálkozó Tükrében”, címmel 2014. március 27-én.

A konferencia fővédnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr volt, védnöke Dr. Felkai László közigazgatási államtitkár úr.

Az ENSZ égisze alatt rendezett Budapesti Víz Világtalálkozó (BVV) 2013. október 8 és 11. között zajlott rendkívüli érdeklődés mellett és kiemelkedő sikerrel. Az ENSZ főtitkárának, Ban Ki Moonnak, valamint az ENSZ szakosított szervezetei (UNESCO, FAO, WHO, WMO) és az OECD valamint egyéb nemzetközi szervezetek főigazgatóinak személyes jelenléte, és az ott elhangzott felszólalásaik is megerősítették, hogy a víz a világ és fenntarthatóságának legfontosabb stratégiai kérdése a XXI. században.

A konferencia sikerére alapozva Magyarország bekapcsolódhat a világ vízgazdálkodását alakító politikai, szakmai, tudományos folyamatokba. Ezen keresztül pozitív hatása lehet a magyar gazdaságra, segítheti a magyar export- és foglalkoztatáspolitikai elképzelések megvalósítását, kihatással lehet a tudományos és innovációs tevékenységre, a magyar szakképzés és oktatás területére, valamint a hazai feladataink ellátásának színvonalára is.

A most lezajlott konferencia azt a célt szolgálta, hogy a hazai érintettek feldolgozzák a Világtalálkozó szakmai eredményeit, és meginduljunk azon az úton, hogy ezt aprópénzre lehessen váltani. Az előadók közül  Dr. Baranyai Gábor külügyi helyettes államtitkár a BVV külpolitikai vonatkozásairól beszélt, Dr. Szöllösi-Nagy András az UNESCO delfti víztudományi egyetemének a rektora a globális vízgazdálkodás megatrendjeit mutatta be. A hazai vonatkozásokról Dr. Somlyódi László akadémikus, a BVV Tudományos Fórumának vezetője tartott előadást, a megnyíló vízipari export lehetőségekről pedig Haranghy Csaba a BVV Üzleti Fórum vezetője, a Vízipari Klaszter ügyvezetője beszélt.

A konferencia ajánlások elfogadásával zárult, amiben kiemelték, hogy a határokkal osztott Kárpát-medence legmélyén elhelyezkedő országunkban a vízgazdálkodás rendkívüli jelentőségű társadalmi szolgáltatás és biztonságpolitikai tényező. Különösen a víz által nyújtott gazdasági előnyök kihasználása, valamint a klímaváltozás hatásainak kompenzálása terén van feladatunk, ami, paradigma-váltást is követel. Ennek jegyében kell az integrált vízgazdálkodást megvalósítani.

Országos Vízügyi Főigazgatóság, 2014 március 27.

 

 

Utolsó módosítás: 2014. március 27., csütörtök 20:04, Pászthory Róbert