palyazat_fooldal

Események

31
2019. december 31., kedd

Meghívó a VIZEK rendszer bemutatására.

A KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00023 azonosító jelű, VIZEK kiemelt projekt informatikai rendszere 2020. január 1-jétől az elektronikus vízjogi engedélyezési eljárással kapcsolatos feladatok támogatását valósítja meg.
A VIZEK rendszer használatának bemutatása regionális rendezvények keretében történik 2019. november 4-től.
Helyszínek: Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Békéscsaba, Győr, Debrecen, Budapest.
További információ és eseményregisztráció:

OVF VIZEK rendszer

3
2019. szeptember 3., kedd

Sajtómeghívó

Felső-tiszai hulladék-mentesítési projekt átadás Vásárosnamény

19
2019. június 19., szerda

SVN konferencia

2019. június 19-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság az Agrárminisztériummal közös szervezésű szakmai konferenciát tartott a Sivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából.

12
2019. március 12., kedd

A TSOnline országos tájékoztató zárórendezvénye, 2019. március 12.

Megrendezésre került a TSOnline országos tájékoztató zárórendezvénye.

11
2019. február 11., hétfő

Vizet mindenkinek! - VV 2019

"Vizet mindenkinek!" szlogennel indul idén is a Víz Világnapi rendezvénysorozat!

Információkat kaphatsz a cikken belül és a vizvilagnap.hu weboldalon.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

Szakmai konferenciát rendezett a Vízügyi Tudományos Tanács

2014. március 27., csütörtök 19:58
27
Esemény kezdete: 2014. március 27. 10:00, csütörtök
27
Esemény vége: 2014. március 27. 14:00, csütörtök
Helyszín: Belügyminisztérium

Aktualitások a Budapesti Víz Világtalálkozó Tükrében

szakmai konferencia 2014.03.27

A Víz Világnapi ünnepségekhez kapcsolódva szakmai konferenciát rendezett a Vízügyi Tudományos Tanács a belügyminisztériumban „Aktualitások a Budapesti Víz Világtalálkozó Tükrében”, címmel 2014. március 27-én.

A konferencia fővédnöke Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr volt, védnöke Dr. Felkai László közigazgatási államtitkár úr.

Az ENSZ égisze alatt rendezett Budapesti Víz Világtalálkozó (BVV) 2013. október 8 és 11. között zajlott rendkívüli érdeklődés mellett és kiemelkedő sikerrel. Az ENSZ főtitkárának, Ban Ki Moonnak, valamint az ENSZ szakosított szervezetei (UNESCO, FAO, WHO, WMO) és az OECD valamint egyéb nemzetközi szervezetek főigazgatóinak személyes jelenléte, és az ott elhangzott felszólalásaik is megerősítették, hogy a víz a világ és fenntarthatóságának legfontosabb stratégiai kérdése a XXI. században.

A konferencia sikerére alapozva Magyarország bekapcsolódhat a világ vízgazdálkodását alakító politikai, szakmai, tudományos folyamatokba. Ezen keresztül pozitív hatása lehet a magyar gazdaságra, segítheti a magyar export- és foglalkoztatáspolitikai elképzelések megvalósítását, kihatással lehet a tudományos és innovációs tevékenységre, a magyar szakképzés és oktatás területére, valamint a hazai feladataink ellátásának színvonalára is.

A most lezajlott konferencia azt a célt szolgálta, hogy a hazai érintettek feldolgozzák a Világtalálkozó szakmai eredményeit, és meginduljunk azon az úton, hogy ezt aprópénzre lehessen váltani. Az előadók közül  Dr. Baranyai Gábor külügyi helyettes államtitkár a BVV külpolitikai vonatkozásairól beszélt, Dr. Szöllösi-Nagy András az UNESCO delfti víztudományi egyetemének a rektora a globális vízgazdálkodás megatrendjeit mutatta be. A hazai vonatkozásokról Dr. Somlyódi László akadémikus, a BVV Tudományos Fórumának vezetője tartott előadást, a megnyíló vízipari export lehetőségekről pedig Haranghy Csaba a BVV Üzleti Fórum vezetője, a Vízipari Klaszter ügyvezetője beszélt.

A konferencia ajánlások elfogadásával zárult, amiben kiemelték, hogy a határokkal osztott Kárpát-medence legmélyén elhelyezkedő országunkban a vízgazdálkodás rendkívüli jelentőségű társadalmi szolgáltatás és biztonságpolitikai tényező. Különösen a víz által nyújtott gazdasági előnyök kihasználása, valamint a klímaváltozás hatásainak kompenzálása terén van feladatunk, ami, paradigma-váltást is követel. Ennek jegyében kell az integrált vízgazdálkodást megvalósítani.

Országos Vízügyi Főigazgatóság, 2014 március 27.

 

 

Utolsó módosítás: 2014. március 27., csütörtök 20:04, Pászthory Róbert