Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Árvízvédelmi, folyó-, folyam-, és tószabályozási művek 2020. évi őszi felülvizsgálata és eredményei

2020. december 07., hétfő 12:50

A 2020-as évben a 12 vízügyi igazgatóság több, mint 270 alkalommal tartott őszi felülvizsgálatot, melyből az Árvízvédelmi Főosztály kollégái lehetőségeik szerint az árvízvédelmi, folyam-, folyó-, és tószabályozási művek, továbbá a védelmi készletek és raktárok ellenőrzéséhez kapcsolódó bejárásokon vettek részt.

Ezen művek kezelését, fenntartását és fejlesztését az igazgatóságok alapfeladatukként látják el, és gondoskodnak a védelmi készletek mennyiségi és minőségi megfelelőségéről.

A felülvizsgálatokról „az árvíz- és belvízvédekezésről” szóló 10/1997. (VII. 17.) KHVM rendelet 6. § (1) pontja rendelkezik, mely szerint a védekezésre kötelezett szervezet vezetője (vízügyi igazgatóság – igazgató) által összeállított és vezetett bizottság köteles évenként legalább egyszer felülvizsgálni a védelmi műveket, felszereléseket, eszközöket, gépeket, anyagokat, az információs és távközlő eszközöket, rendszereket, valamint a védekezési.

A bejárások alkalmával az OVF munkatársai aktuális képet kapnak az igazgatóságok által kezelt területek, műtárgyak, védelmi eszközök állapotáról. 

Kollégáink örömmel tapasztalták, hogy a megnövekedett feladatok és a fenntartási források csökkenése ellenére, az igazgatóságok lehetőségeikhez képest kiváló munkát végeztek az idei évben is, a fenntarthatóság és a védképesség megőrzése érdekében.

 

Utolsó módosítás: 2020. december 07., hétfő 16:02, Regdánszki Tamara