Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Szabó Katalin, nemzetközi referens

“A Mi véleményünk – a Mi Dunánk”

2021. június 15., kedd 14:54
amivelemenyunk

ONLINE WORKSHOP A DUNA VÍZGYŰJTŐ GAZDÁLKODÁSI ÉS ÁRVÍZI KOCKÁZATKEZELÉSI TERVEINEK FELÜLVIZSGÁLATÁRÓL

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Nemzetközi Duna Védelmi Bizottság (ICPDR) 2021-ben elvégzi a Duna Vízgyűjtő-Gazdálkodási Terv (DRBMP – Danube River Basin Management Plan), valamint a Duna Árvízi Kockázatkezelési Terv (DFRMP – Danube Flood Risk Management Plan) felülvizsgálását. Ehhez kapcsolódóan az ICPDR Titkárság társadalmi konzultációt indított, melynek keretében lehetőséget adnak a Duna-medence érdekelt szereplőinek, hogy a tervekben szereplő célkitűzésekhez javaslatokat fogalmazzanak meg.

A társadalmi konzultáció részét képezi a 2021. június 29-30. között megrendezendő „A Mi Véleményünk – A Mi Dunánk” „Our Opinion – Our Danube” című online workshop, mely során a Duna-medence érdekelt szervezetei lehetőséget kapnak a két tervet illetően véleményeik megfogalmazására, javaslatok beterjesztésére. A workshop Zoom platformon kerül lebonyolításra.

(A rendezvény angol nyelvű lesz.)

Amennyiben felkeltette érdeklődését az esemény, regisztráljon az alábbi linken elérhető regisztrációs ív kitöltésével.

Természetesen az ICPDR Titkárság továbbra is fogadja 2021. szeptember 30-áig a két terv kapcsán tett írásos javaslatokat, véleményeket a wfd-fd@icpdr.org e-mail címre, valamint a Titkárság postacímére. A társadalmi konzultációhoz kapcsolódóan létrehozott kérdőív kitöltésére is lehetőség van a megadott határidőig, mely az alábbi linken érhető el.

ICPDR Secretariat
Vienna International Centre, Room D0412
Wagramer Strasse 5, A-1220 Vienna, Austria
E-Mail: wfd-fd@icpdr.org

 

Csatári Norbert, nemzetközi projekt koordinátor referens, Nemzetközi Osztály/ OVF

 

Utolsó módosítás: 2021. június 15., kedd 15:47, Regdánszki Tamara