Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Árvízvédelmi gyakorlatot tartottunk

2020. november 11., szerda 16:23

Árvízvédelmi gyakorlat

A Budapest Műszaki Egyetem Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkolégium Vízépítő Tagozata azzal a kéréssel kereste meg a főigazgatóságot, hogy közös szervezésben a hallgatók számára árvízvédelmi gyakorlatot és a vízügyi ágazat munkáját bemutató előadásokat tartsunk.

Az OVF a gyakorlat megtartására felkérte a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságot, így 2020. november 9-én a Szentendre-szigeti árvízvédelmi szakasz Surányi védelmi központjában a KDVVIZIG Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztálya (ÁFO) és I. Szakaszmérnöksége közös szervezésében egy előadással egybekötött szakmai gyakorlatot tartott.

Papanek László (ÁFO) osztályvezető a védelmi központban előadást tartott az árvizekről, a közben felmerülő jelenségekről, elhárításuk módjáról, a korszerű védelmi felszerelésekről. Ezt követően a résztvevők Kopasz Sándor szakaszmérnök, Papanek László és a Szentendre-szigeti gátőrök szakmai irányítása mellett a hallgatók gyakorlatban is megismerték és végrehajtották a homokzsákos védekezés alapvető formáit (nyúlgát, hullámverés elleni védelem, buzgárelfogás, bordás megtámasztás).

Utolsó módosítás: 2020. november 11., szerda 16:26, Regdánszki Tamara