Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, szóvivő

Az OVF az AQUA UKRAINE-2018 kiállításon

2018. november 10., szombat 08:38

Az OVF az AQUA UKRAINE-2018 kiállításon

                    

Az ukrán miniszteri kabinet támogatásával 2018. november 6-8. között került sor a XVI. Nemzetközi Víz Fórumra, amelyhez kapcsolódva Kijev adott otthont az „AQUA UKRAINE-2018” nemzetközi vízügyi szakvásárnak, valamint számos szakmai konferenciának.

A rangos eseményre Iryna Ovcharenko ukrán kormány meghatalmazott asszony levélben hívta meg a magyar állami vízügyi szerveket.

 Az OVF a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával, az irányítása alatt álló két állami vízügyi KFT, a FETIVIZIG és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Bajai Víztudományi Karának partnerségével, önálló standdal vett részt a kiállításon. A nagy érdeklődés mellett zajlott kiállítással egy időben került megrendezésre a nemzetközi vízügyi szakmai konferencia, amelyen Fiala Károly osztályvezető az aszálykezelés magyar gyakorlatáról, legfrissebb hazai eredményeiről tartott előadást.

 A kiállításon, illetve a megrendezésre kerülő szakmai fórumokon való részvételünk, - a magyar vízgazdálkodási eredmények, célok bemutatásán túlmenően - jó lehetőséget biztosított a szakmai kapcsolatok elmélyítésére és alkalmas volt arra is, hogy felmérjük a régióban tervezett vízügyi fejlesztéseket, felmérjük a kapcsolódási lehetőségeket, megalapozzuk a vízipari export lehetséges bővítésének területeit.

Kijev1

Kijev2

Kijev3

Kijev4

Kijev5

Kijev6

 

Utolsó módosítás: 2018. november 10., szombat 08:42, Radó Mónika