Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Süveggyártó Anita, árvízvédelmi referens

Balatoni aktuális

2021. február 05., péntek 13:33

2021. január 28-án megkezdődött a Balaton vízeresztése. A helyzet érdekességét a 2021-es évben nem csak a covid-19 járvány által előrevetített megnövekedő vízigények biztosítása, hanem a megújuló Sió-zsilip építési területén való vízátvezetés kérdése is szolgáltatja.

A munkálatok a Sió mederben egy évvel ezelőtt kezdődtek meg. A projekt célja, hogy nagy vizek esetén gyorsabban és hatékonyabban lehessen beavatkozni a Balaton átlag vízállásának szabályozásába.Az átlagvízállás hatékony csökkentésére azért lesz szükség, hogy az új szabályozási szint, különösen nagy esők, és szelek idején ne okozzon gondot a partmenti településeken.

A zsilip nem csak hatékony, de meglehetősen esztétikus megjelenésű is lesz, ami méltán teszi majd Siófok egyik maghatározó látványosságának is.

A munkálatok végéig a Sió-csatornán teljes hajózási zárlat van.

sio-zsilip-latvanytervAz épülő Sió-zsilip látványterve

 

Utolsó módosítás: 2021. február 05., péntek 13:36, Regdánszki Tamara