Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Búcsú a vízügyi szolgálattól - Gátőrkardot kapott Dr. Hoffmann Imre

2021. március 03., szerda 10:35

Búcsú a vízügyi szolgálattól

Gátőrkardot kapott Dr. Hoffmann Imre

Nyugdíjba vonulása alkalmából és munkájának elismeréseként a vízügyi ágazat legrangosabb kitüntetését, a gátőrkardot vehette át 2021. március 1-jén Dr. Hoffmann Imre volt közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár. Az ősszel leköszönt vezetőt otthonában, Rákóczifalván kereste fel Láng István, az OVF főigazgatója, és Lovas Attila a területileg illetékes vízügyi igazgató.

Dr. Hoffmann Imre 2012-től 2020-ig vezette helyettes államtitkárként a vízügyi szolgálatot a Belügyminisztériumban. Irányítása alatt elvárás lett a szakmaiság, a fegyelem és a pontosság. Működése idején az ágazat meghatározó szerepet kapott az ország vízgazdálkodásában, nemcsak az ár- és belvízvédelem, de az öntözés és az aszálykár-elhárítás területén is.

A „Dr. Hoffmann Imre VÍZÜGY” gravírozással ellátott gátőrkardot kiemelkedő szakmai teljesítményéért, példamutató munkahelyi magatartásáért és a védekezési feladatok kiszolgálásáért vehette át Láng István főigazgatótól. Az elismerés mellett az ünnepelt egy, a szakmai tevékenységét összegző szöveges-fényképes kiadványt, valamint a működése alatt történt jelentősebb vízügyi eseményeket összefoglaló filmet kapott a vízügy munkatársaitól.

A vízügyért végzett munkáját ezúton is köszönjük!

Láng István főigazgató köszöntő gondolatai Dr. Hoffmann Imrének

Hoffmann ur2Dr. Hoffmann Imre, volt közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár

 

Utolsó módosítás: 2021. március 04., csütörtök 08:17, Regdánszki Tamara