palyazat_fooldal

Események

11
2020. augusztus 11., kedd

MEGHÍVÓ sajtónyilvános eseményre

Acél elzárótábla beemelése daruval a Szigetközben

17
2020. június 17., szerda

Elsivatagosodás és Aszály Világnapja

asz

Az Egyesült Nemzetek Szervezete minden év június 17-én tartja az Elsivatagosodás és az Aszály Világnapját

23
2020. április 23., csütörtök

Hajókeresztelő a Dunán

RRF_6960

Vízre bocsátották a Luppa kitűző nagyhajót

21
2020. március 21., szombat

Szakmai elismerések a Víz Világnapján

siklosgabikituntetesek

A Víz Világnapja alkalmából Pintér Sándor belügyminiszteri elismerésben részesített több vizügyes kollégát.

21
2020. március 21., szombat

Víz világnap 2020

davidbgator

Bár a koronavírus nem engedi, hogy a Vízügy közössége idén is együtt ünnepeljen, a Víz Világnapja számunkra 2020-ban sem maradhat el!

1
2000. január 1., szombat

A Táj Nemzetközi Napja

Az Európai Táj egyezményhez kapcsolódó évente megrendezett esemény 2019-es megrendezéséről beszámoló.

31
2019. december 31., kedd

Meghívó a VIZEK rendszer bemutatására.

A KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00023 azonosító jelű, VIZEK kiemelt projekt informatikai rendszere 2020. január 1-jétől az elektronikus vízjogi engedélyezési eljárással kapcsolatos feladatok támogatását valósítja meg.
A VIZEK rendszer használatának bemutatása regionális rendezvények keretében történik 2019. november 4-től.
Helyszínek: Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Békéscsaba, Győr, Debrecen, Budapest.
További információ és eseményregisztráció:

OVF VIZEK rendszer

1
2000. január 1., szombat

Megkezdődött a Budapesti Water Summit

BWS_belyegkep

Miniszteri látogatással kezdődött meg a Víz Világkiállítás Budapesten.

1
2000. január 1., szombat

Danube Stream záró rendezvény

interreg_proj_belyeg

Megrendezésre került a Danube Stream projekt záró rendezvénye.

3
2019. szeptember 3., kedd

Sajtómeghívó

Felső-tiszai hulladék-mentesítési projekt átadás Vásárosnamény

19
2019. június 19., szerda

SVN konferencia

2019. június 19-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság az Agrárminisztériummal közös szervezésű szakmai konferenciát tartott a Sivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából.

12
2019. március 12., kedd

A TSOnline országos tájékoztató zárórendezvénye, 2019. március 12.

Megrendezésre került a TSOnline országos tájékoztató zárórendezvénye.

11
2019. február 11., hétfő

Vizet mindenkinek! - VV 2019

"Vizet mindenkinek!" szlogennel indul idén is a Víz Világnapi rendezvénysorozat!

Információkat kaphatsz a cikken belül és a vizvilagnap.hu weboldalon.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Dorogi Szilvia, -

Duna Nap

2017. június 15., csütörtök 18:21

Duna_nap_logo l

DUNA NAP

Gyere el június 24-én a Gyerek Szigetre,

szerezz Duna Útlevelet, játssz velünk

és vidd haza a számodra készített sok-sok ajándékot!

 

Duna Útlevélért jelentkezz a Belügyminisztérium Duna Nap sátránál, gyűjtsd össze az útlevélben szereplő helyekről a pecséteket és vidd el a megérdemelt jutalmadat.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság sátrában játékosan teheted próbára a vízzel és a Dunával kapcsolatos tudásodat. Sok érdekes feladat vár, amelyek megoldásában szüleid is biztosan segítenek majd - szívesen látjuk őket is!

A Külgazdasági és Külügyminisztérium sátránál várnak minden rajzolni szerető gyermeket a „Neked mit jelent a Duna? – Oszd meg Dunával kapcsolatos élményedet, gondolataidat!” országos kreatív rajzpályázat keretében. Gyere el és rajzold le, hogy számodra mit jelent a víz, mit jelentenek folyóink, tavaink.

Emellett egy extrém sportteljesítmény kezdetének résztvevője is lehetsz. Hidvégi-Üstös Pál ultramaratonista, aki a Duna teljes szakaszát futja végig 2017 őszén, ezen a napon a 70 maratoni távnak megfelelő futás bemelegítéseként 14:00 órakor elindul velocipédjével, hogy végigkerékpározza a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalát.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság segítségével játszva ismerkedhetsz a Dunában és a Duna mellett élő növényekkel, rovarokkal és állatokkal!

A Fővárosi Vízművek sátránál Víz-kvíz feladványokkal tesztelheted ismereteidet az ivóvízről, vagy a Vízművek legszebb létesítményeit ismerheted meg puzzle játék során. A kicsik mini horgászversenyen ügyeskedhetnek. Mindenkit szeretettel várunk a Fővárosi Vízművek sátránál egy pohár hűsítő ivóvízre!

A GWP Magyarország Alapítvány sátránál részt vehetsz a Duna Művészeti Mestere alkotó versenyen 12:30-ig. Ha ügyes vagy és megválaszolod a totókérdéseket, fotózkodhatsz a barátaiddal egy „csoda-gép” előtt. A fotót emlékül hazaviheted.

Válaszd ki, válaszolj, hallgasd meg, kukkants bele, horgászd ki, rakd össze, szedd szét és karikázd be! Ha a társasjáték a te világod, jól fogod érezni magad a WWF Élő Duna Turnéjának interaktív társasjátékával. Tizenkét lépcsőn kell végigmenned ahhoz, hogy bizonyítsd, mindent tudsz a Dunához kötődő élőhelyekről és lakóikról.
 

Ha elfáradtál a játékban, térj be a Földművelésügyi Minisztérium pihenő-sarkába, dőlj le kényelmesen az óriás babzsákokra és nézz filmet a Dunáról, a vizek birodalmáról, vagy akár a hódokról.

Az MTA ÖK Duna-kutató Intézet a dunai halállomány változatosságát és a régi idők halbőségét mutatja be.

Te is tehetsz azért, hogy a Dunában nagy halak legyenek, ha a Belügyminisztérium sátra elől 12 órakor induló csoporttal részt veszel a haltelepítésen.  A Rideg & Rideg Fish Farm Kft. felajánlásában érkező kis kecsegéket személyesen engedheted be új lakóhelyükre, a Dunába.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazi különlegességgel várja a látogatókat: bemutatja Magyarország egyetlen tűzoltó hajóját, a Szent Flóriánt.  Az érdeklődők a Belügyminisztérium sátra elől indulhatnak 11.00, 13.00 és 15.00 órakor.

A Nemzetközi Duna Napot 2004. június 29-én ünnepelték először a Nemzetközi Duna Védelmi Egyezmény aláírásának 10. évfordulóján. Azóta a Duna vízgyűjtő országai minden évben színes programokat szerveznek, amelyek célja, hogy rámutassanak a Duna és vízgyűjtője egyedülálló természeti és kulturális értékeire, és felhívják a figyelmet a Dunára és sokszínű élővilágára. 

Várunk mindenkit egy közös Duna Napra június 24-én 10 órától a Generali Gyerek Sziget (Hajógyári-sziget) Gyermekparadicsom helyszínén!

Utolsó módosítás: 2017. június 16., péntek 09:42, Pászthory Róbert