Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Emlékezzünk dr. Michel Larinier-re, a Toulouse egyetem professzorára!

2020. december 09., szerda 09:33

Michel Larinier az 1980-as évektől tanulmányozta a halak és a hidraulika kapcsolatrendszerét, és több mint 30 éven át foglalkozott az öko-hidraulika kérdéseivel. Munkásságával hozzájárult az atlanti lazac állomány csökkenésének megállításához a Loire, a Rajna és több további francia folyó esetében is. Nemzetközi elismerései közül kiemelendő a Halátjáró Konferencia Életpálya Díja.

Magyarországi látogatása során a tiszai Kiskörei-duzzasztómű, illetve a dunai Dunakiliti segéd-hajózsilip átjárhatóságának megoldására tett javaslatot, valamint a vízügyes szakemberekkel osztotta meg tapasztalatait egy szakmai tanulmányúton.

Munkásságát a hazai és a nemzetközi irodalom kiadványai tartalmazzák. A halátjárókkal kapcsolatos írása a szakma alapművének számít.

Mindenkinek javasoljuk egyik angol nyelvű, online elérhető publikációját: 

http://www.fao.org/3/Y2785E/y2785e03.htm

 

Utolsó módosítás: 2020. december 09., szerda 09:38, Regdánszki Tamara