Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Bogdanovits András, főosztályvezető

II. Vízügyi Téradat és Térinformatikai Konferencia

2021. február 19., péntek 12:33

A Műszaki Téradat Szolgáltató Főosztály az OVF szakfőosztályai és a 12 Vízügyi Igazgatóság részvételével online keretek között rendezte meg 2021. február 17-18-án  a tavaly esedékes II. Vízügyi Téradat és Térinformatikai Konferenciát.

A térinformatikai, geodéziai és adattári tevékenységeknél különösen fontos az együttműködés az ágazatban. Ha egységes, homogén adatbázisokat, átlátható és ágazati szinten használható alkalmazásokat, térinformatikai megoldásokat, egységes felmérési adatokat szeretnénk, akkor azt csak közösen, az OVF és az igazgatóságok szakembereinek összefogásával érhetjük el. Ezért különösen fontosak számunkra azok az alkalmak, lehetőségek, amikor összejöhetnek az ágazat szakemberei és közösen gondolkodhatunk szakmai kérdésekben.

Az első napon első sorban a felméréssel kapcsolatos előadások kaptak helyet, az igazgatóságok drónokkal kapcsolatos tevékenységei az új dróntörvény alkalmazhatósága, valamint tájékoztatást kaptunk a Garda és a Kisköre felmérő hajók tevékenységéről. Szót ejtettünk még a szabályozásokról, a tervezett metaadat főigazgatói utasítás mellett az ágazati licencek helyzetéről. A második napon a térinformatika kapott nagyobb szerepet, de emellett az adatvédelem témában is hallhattunk előadást, mely kiemelten fontos kérdés. A térinformatikai és adattári fejlesztések, várható feladatok mellett a Térinformatikai Szerepkörök Főigazgatói utasítással kapcsolatban adtak elő igazgatósági kollégák és a Műszaki Téradat Szolgáltató Főosztály munkatársai. Több előadás is kapcsolódott a webtérképek készítéséhez és az internetes adatmegosztáshoz, valamint megismerkedtünk az ArcGIS Pro-val, ami a közeljövőben az ArcMap mellett bevezetésre kerül az ágazatban, desktop térinformatikai szoftverként.

Konf_1nap1
20210219_095753_2
Utolsó módosítás: 2021. február 19., péntek 13:38, Regdánszki Tamara