Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Indiai szakértőkkel tárgyaltak a magyar vízügyi szakemberek

2020. december 03., csütörtök 14:52

Első ízben (2020. november 20-án) került sor magas szintű szakmai megbeszélésre a magyar és az indiai szakemberek között.
Az online formában megrendezett eseményen résztvevő vízügyi szakértői delegációkat Kovács Péter a Belügyminisztérium főosztályvezetője, vízigazgató, valamint Shri Subodh Yadav  az Indiai Köztársaság (Újdelhi) Vízkészletért, Folyami Fejlesztésért és a Gangesz megújulásáért felelős Minisztériuma  kormánytitkára vezette.  A Magyarország Belügyminisztériuma és az Indiai Köztársaság Vízkészletért, Folyami Fejlesztésért és a Gangesz megújulásáért felelős Minisztériuma közötti vízügyi együttműködési szándéknyilatkozat  végrehajtásához kapcsolódó konferencia célja a két ország legfontosabb vízgazdálkodási feladatainak, kérdéseinek bemutatása és a lehetséges együttműködési területek beazonosítása volt.
Az eredményesen lezajlott találkozón megvitatták az elkövetkező hároméves munkaprogramot, amelyet további írásos konzultáció keretében hagynak jóvá a felek. Egyetértés volt abban is, hogy  a találkozók során megvitatott együttműködési területeket a jövőben prioritásként kezelik, elősegítve ezzel a szakértők és az érintett intézmények közötti tudáscserét.

Hungarian-Indian_JWG MEETING WEBINAR POST 202011_1Hungarian-Indian_JWG MEETING WEBINAR POST 202011_2

Írta: Dr. Dobi László, szakmai főtanácsadó, Nemzetközi Osztály, OVF

Utolsó módosítás: 2020. december 12., szombat 09:03, Regdánszki Tamara