Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pákozdi József, referens

Itt vagyok ott….

2021. június 07., hétfő 11:11

Online rendezvények a vízügy gyakorlatában

Ha nem akarunk a teljes ismeretlen felől közelíteni a témához, elég, ha megkérdezzük iskoláskorú gyerekeinket az online oktatásról. A sajnálatos módon – teljes joggal – egyre többet COVID nemzedékként aposztrofált fiatalok hosszú ideje használói az online oktatásnak.

A járvány egyik mellékhatása, hogy rákényszerítette a cégeket, szervezeteket a kommunikáció nagyfokú „internetesítésére”. A projektekhez rendelt kommunikációs feladatok „élő”, manapság egyre inkább offline-ként emlegetett eseményeinek online konvertálása sok esetben szükségszerűvé vált.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a regionális igazgatóságok is mára kialakították netes gyakorlatukat, amely pótolhatatlan segítséget jelent például a vezetői találkozók szervezésénél, szakmai megbeszéléseknél, de akár  a lakossági fórumok lebonyolításánál is.

Legutóbb az Esztergomi kistérség árvízvédelmi projekt egy befejezett szakaszával kapcsolatban szervezett az OVF „nettalálkozót”. A nyergesújfalui városházán Dr. Völner Pál a térség országgyűlési képviselője, Láng István főigazgató és Németh József Észak- Dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója volt vendége Mihelik Magdolna polgármester asszonynak. A történéseknek pedig az érdeklődő internet-közönség lehetett tanúja egy erre generált link segítségével.

A technika mindenre lehetőséget adott: kérdésfeltevés az előadókhoz, azonnali reagálás, korábban készített filmek bejátszása,  prezentáció megjelenítése.

A pandémia miatt hirtelen ránk szakadt technikai szükségből tapasztalatot lehet szerezni és a vészhelyzet múltával is érdemes mérlegelni: milyen eseményt, milyen formában célszerű megrendezni.

Utolsó módosítás: 2021. június 07., hétfő 11:14, Regdánszki Tamara