Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Múzeum karanténban is!

2020. november 24., kedd 14:43

A koronavírus járvány második hullámának következtében sajnos ismét be kellett zárnunk kiállításainkat, látogatók nem jöhetnek a múzeumba. Azonban a munka folyik, és azon dolgozunk, hogy ebben a helyzetben is minél több emberhez juthasson el az általunk közvetített ismeret és tudás.

Azon túl, hogy az érdeklődők virtuálisan megtekinthetik az állandó kiállításunkat és a látványtárunkat, már a gyűjteményünkben is böngészhetnek online. 2019 nyarán indult el a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia múzeumi mintaprojektje, aminek keretében a Duna Múzeum 100 műtárgyáról készült nagy felbontású tárgyfotó, melyeket a MuseuMap aggregációs portálon tettek közzé. A digitalizálást a Szépművészeti Múzeum Digitalizálási és Fotó Osztályának munkatársai végezték. A megfeszített tempójú, de mégis izgalmas napról egy rövid összefoglaló is készült:

 A korábban említett 100 tárgyon felül, a Duna Múzeum gyűjteményéből további 100 tárgy fotóját és adatait tettük közzé az oldalon, melyek között otthonról is keresgélhetnek az érdeklődők. Emellett elérhető a múzeum „adatlapja” is, ahol a múzeumról szóló általános információk tekinthetők meg. Úgy tervezzük, hogy a jövőben további tárgyakkal bővítjük az online gyűjteményt, ezért érdemes lesz rendszeresen ellátogatni a MuseuMap oldalára.

Duna Múzeum adatlapja a MuseuMap-en: https://www.museumap.hu/ovm

Utolsó módosítás: 2020. november 24., kedd 15:05, Regdánszki Tamara