Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Szabó Katalin, nemzetközi referens

Kínai vízkészlet-gazdálkodási minisztériumi delegáció fogadása az Országos Vízügyi Főigazgatóságon

2019. május 10., péntek 08:19

Kínai vízkészlet-gazdálkodási minisztériumi delegáció fogadása az Országos Vízügyi Főigazgatóságon

 

Tartalmas, élénk szakmai tárgyalások kísért találkozó keretében fogadta 2019. április 23-án a kínai vízkészlet-gazdálkodási minisztérium 15 fős delegációját a Belügyminisztérium vízügyi helyettes államtitkársága és az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A találkozó a 2016-ban megújított magyar-kínai vízügyi együttműködés keretében jött létre, amikor is létrehozták az Irányító Bizottságot. A Bizottság most tartotta 2. munkacsoport ülését Budapesten, a Belügyminisztériumban a délelőtt folyamán.

Az ülésen aktív eszmecserét folytattak az eltérő szabályozási rendszerekről, valamint megvitatták a lehetséges együttműködési területeket a kutatás és az üzleti élet terén.

A délelőtti program során a hazai vízügyi szakemberek két előadást tartottak; az Országos Vízügyi Főigazgatóság részéről Belovai Tamás, árvízvédelmi referens a magyarországi árvízvédelmi rendszereket mutatta be, majd az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság részéről Fehérváry István az aszálykezelés hazai gyakorlatáról tartott prezentációt.

A program aznap délután az Országos Vízügyi Főigazgatóságon folytatódott, ahol Belovai Tamás a tiszai jeges árvízvédekezés, Csík András főosztályvezető (Vízrajzi és Vízgyűjtőgazdálkodási Főosztály) pedig a  magyarországi hidrológiai előrejelzés szakmai kérdéseiről tartott ismertetőt.

A hazai szakemberek az előadások mellett készséggel válaszoltak a kínai delegáció sokrétű kérdéseire. Az együttműködés sikerét jelzi, hogy a Belügyminisztériumban – a folytatásra készülve – a két fél aláírta  a 2020-23-ra szóló  együttműködési programot.

IMG_1385

a Kínai Vízkészlet-gazdálkodási Minisztérium delegációja

IMG_1392

előadást tart: Csík András, főosztályvezető, Vízrajzi és Vízgyűjtőgazdálkodási Főosztály, OVF

IMG_1401

IMG_1404

IMG_1410

Belovai Tamás, árvízvédelmi referens, Árvízvédelmi Főosztály, OVF

IMG_1412

IMG_1413

IMG_1430

IMG_1432

IMG_1437

Utolsó módosítás: 2020. szeptember 28., hétfő 14:05, Regdánszki Tamara