Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Magas mongol állami kitüntetésben részesült Láng Isván, az OVF főigazgatója

2021. február 26., péntek 13:12

2021. február 25-én Zeneemyadar Batbayar, Mongólia budapesti nagykövete az Északi Sarkcsillag Érdemrendet adta át Láng Istvánnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetőjének. A főigazgató a Mongólia és Magyarország közötti együttműködésében nyújtott kimagasló szerepéért részesült az elismerésben, amely a külföldi civil személyeknek adományozható legmagasabb mongol állami kitüntetés. A megtiszteltetés egyértelmű jele annak, hogy Mongólia a jövőben is számít a magyar vízügyesek munkájára, épít az ágazatunk szakembereire.

IMG_6650

A magyar-mongol vízügyi partnerség nem új keletű, egészen az 1950-es évekig nyúlik vissza. A közös munka történetének talán legfontosabb szakasza a ’70-es évek elejére tehető, amikor magyar vízügyi szakértők dolgozták ki Mongólia Országos Vízgazdálkodási Kerettervét és több vízgyűjtő (Kerulen, Hovd, Dzabhan, Nagy Tavak, Ongi, Bajdrag és Tác) regionális kerettervét.

A több évtizedes együttműködésben most új fejezet nyílhat azzal, hogy az ágazati fejlesztések egyik legígéretesebb eredményét, az Európában egyedülálló aszálymonitoring-rendszert egy működő modellel mutathatjuk be a szélsőséges vízháztartási problémákkal küzdő országban. Az OVF irányítása alatt álló VIZITERV Export Kft. ugyanis pályázat útján egy komplett monitoringállomás telepítésére nyert forrást. Ez a lehetőség más vízgazdálkodási fejlesztések előmozdításában is szerepet játszhat a jövőben.

Utolsó módosítás: 2021. február 26., péntek 13:13, Regdánszki Tamara