Tartalomfelelős: Szabó Katalin, nemzetközi referens

Ismét „összeültek” a Felek az online térben a magyar-pakisztáni vízügyi együttműködés továbbfejlesztése céljából

2021. június 15., kedd 11:26

A „legújabb” kétoldalú szakmai kapcsolatok közül, intenzitását tekintve messze kiemelkedik a magyar-pakisztáni vízügyi együttműködés, elsősorban a pakisztáni Fél ambiciózus hozzáállásának köszönhetően. Rövid időn belül három szakértői egyeztetés történt, a legutolsóra 2021. június 9-én, az online felületeken.

 

A pakisztáni Felet őszintén érdekli a magyar vízügyi tudás, több témát is kijelöltek a 3 évre tervezett munkaprogramban. A tárgyalásokat Kovács Péter, a Belügyminisztérium Vízgyűjtő és Vízvédelmi Főosztályának vezetője koordinálta, de a pakisztáni Fél részéről is magas beosztású vezetők vettek részt az online megbeszéléseken.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóságot dr. Dobi László, szakmai főtanácsadó képviselte.

A 2021. november 30-a és december 2-a között megrendezendő „Planet 2021” jó lehetőség a kapcsolat elmélyítésére, amennyiben a pakisztáni oldalról a vízügyi szakemberek, és illetékes vezetők jelen tudnak lenni a budapesti eseményen.

Amennyiben sikerülne ellátogatni Magyarországra a pakisztáni vízügyi szakembereknek erre a nagy volumenű eseményre, akkor egyrészt az méltó megkoronázása lenne a szakmai együttműködésnek, másrészt pedig további ismereteket, tapasztalatokat is szerezhetnének a fenntarthatóságról a vízügyi szakterületen is.

Az együttműködés ugyanis szintén Magyarország, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium által szervezett rangos vízügyi eseményen, azaz a 2019-es Budapesti Víz Világtalálkozón indult el.

20210609_110600Fotó: Szabó Katalin

 

A megbeszélés jó hangulatú, előremutató volt, a Felek az online rendezvényt az együttműködés, program szerinti folytatásának és az esetleges személyes találkozások reményében zárták le.

Budapest, 2021. 06. 14.

Írta: Dr. Dobi László, szakmai főtanácsadó és Szabó Katalin, nemzetközi referens, Országos Vízügyi Főigazgatóság, Nemzetközi Osztály

Utolsó módosítás: 2021. június 15., kedd 11:30, Regdánszki Tamara