Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Szabó Katalin, nemzetközi referens

Most már világos! Avagy változások és lehetőségek az új EU-s Ivóvíz Irányelvben

2021. március 12., péntek 13:10
mostmarvilagos1

Az új, EU-s Ivóvíz Irányelvvel kapcsolatos webináriumot 2021. február 18-án tartották meg online, az IAWD[i] és a Világbank szervezésében.

mostmarvilagos2Fotó:Katerina Schilling, PhD, Communication and Program Manager, IAWD

A “Dunai Víz Programszervezet új webinárium sorozatot indított el “Most már tudom!” (KnowNow) címmel és felkiáltással, amely elsősorban a Duna régió vízügyi szektorával összefüggő naprakész témákra fókuszál.  

A webinárium - a sorozat első részeként - fő célja, az volt, hogy jobbá tegye a megértést és növelje az ismereteket az átdolgozott EU Ivóvíz Direktívával (EUR-Lex - 32020L2184 - EN - EUR-Lex (europa.eu)) kapcsolatban, továbbá, hogy bemutassa a már meglévő és potenciális EU-s tagállamok víziközmű szektorára gyakorolt hatását.

Az első részben Bert Leemans, az Európai Bizottság Környezetvédelmi Igazgatósága részéről ismertette a felülvizsgált, 2020/2184-es EU Ivóvíz Keretirányelv főbb összetevőit, célját látványos előadás keretében. Az Irányelv 2021 januárja óta hatályos, melyet az Európai Unió, mintegy 1,8 millió európai lakosának beadványa nagyban elősegített. A beadvány, az európai lakosok által aláírt legeslegelső sikeres kezdeményezés, „Jogot a vízhez jutáshoz” (“Right2Water”) címmel, támogatva azt a célt, hogy minden európai ember hozzájuthasson az ivóvízhez.

 


[i] International Association of Water Service Companies in the Danube River Catchment Area, azaz a Duna vízgyűjtő területén működő vízügyi szolgáltatok Nemzetközi szervezete

 

1. oldal   2   3  
Utolsó módosítás: 2021. március 12., péntek 13:19, Regdánszki Tamara