Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Multibeam felmérés történt a Sajón az árvíz idején

2020. november 12., csütörtök 15:11

A Sajón multibeam felmérés történt az árvíz idején

A Sajó 2020. évi védekezés alkalmával lehetőség nyílt a folyó két kisebb szakaszának multibeam technológiával történő felmérésére. A felmérés a Sajópüspöki és Sajószentpéteri közúti hidak környezetét érintette. A felmérés a nedvesített szelvényben a meder teljes letapogatását jelentette, amelyből 3D koordináták nyerhetők ki. A felmérést követően elkészült az érintett szakaszokon gyűjtött adatok összekapcsolása a szintén a 2020. évben Lidarral végzett nagyvízi mederfelmérés eredményeivel. Az egyesített terepmodell remélhetőleg technológia alapot ad a további felmérésekhez és a vízügyi szakemberek, mérnökök számára a tervezési feladatokhoz.

Utolsó módosítás: 2020. november 12., csütörtök 15:20, Regdánszki Tamara