Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Dr. Balatonyi László, osztályvezető

Nigériai vízügyi államtitkár és delegációjának látogatása

2017. október 27., péntek 14:07

Nigériai vízügyi államtitkár és delegációjának látogatása

2017. október 20-án a Nigériai Szövetségi Köztársaság Vízügyi államtitkárát és az ország területi Vízügyi Igazgatóiból álló delegációját fogadta az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A küldöttséget Horváth Balázs, a Nemzetközi Önálló Osztály vezetője köszöntötte. Ezt követően Belovai Tamás árvízvédelmi referens előadásában ismertette az Országos Műszaki Irányító Törzs működését, felépítését. Bognár Zoltán a Árvízvédelmi, Folyógazdálkodási és Közfoglalkoztatási Főosztály osztályvezetője röviden bemutatta a Vízgazdálkodási Információs Rendszer (VIR) modulok működését. Bálint Márton a Viziterv Environ Kft. vezető tervezője bemutatta a VIZITERV Environ Kft. feladatait, szervezeti felépítését, valamint főbb tevékenységi körét, illetve a folyamatban lévő projektjeit. A Víz Keretirány elv, valamint az Ivóvíz minőség javító program végrehajtása kapcsán jelentkező aktuális feladatokat Tahy Ágnes mutatta be. Az előadásokat követően került sor a felmerülő kérdések megvitatására, és a szakmai tapasztalatcserére a magyar és nigériai szakemberek között.

 

 

 

A képeket készítette: Csorbák Erika és Szabó Katalin

 

Utolsó módosítás: 2017. október 27., péntek 14:14, Uresch László