Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Rajz Renáta, víziközmű referens

Pályaorientációs nap az OVF-ben

2021. június 14., hétfő 13:28

Június 10-én a BMSZC Than Károly Ökoiskola és Technikum vízgazdálkodó technikusi képzésén tanuló 10. osztályos, tanulmányaikat éppen befejező diákok látogattak el hozzánk.

Néhány órás betekintést kaphattak abba, hogy milyen feladatokat lát el az OVF, mint középirányító szerv és milyen nagy szerepe van a hozzá tartozó területi igazgatóságoknak ebben. A Stratégiai Osztály képviseletében Csorbák Erika osztályvezető asszony köszöntötte a legifjabb vizes csapatot, majd Belovai Tamás, árvízvédelmi referens tartott nekik beszámolót a saját szakmai tanulmányai során megélt tapasztalatairól, céljairól, motivációiról. Oktatójuk, Rajz Renáta bemutatta nekik az aulában található vízügyi kiállítást.  A diákok körében pozitív visszhangja volt az eseménynek, és néhányan kedvet kaptak a technikusi oklevél utáni vízügyi szakirányú diploma megszerzéséhez is - mint utóbb ezt visszajelzésükkel a tanárnőnek igazolták.

Így legyen!

Utolsó módosítás: 2021. június 14., hétfő 13:31, Regdánszki Tamara