Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pákozdi József, referens

Sajtózsemle

2020. november 05., csütörtök 09:23

SAJTÓZSEMLE

Nincs tévedés bár elismerem, szokatlannak tűnik a cím, s inkább sajtóhibának, mintsem szándékos szóhasználatnak gondolhatja bárki. De fordítsuk a szót –a Z és S betűt - komolyra, legyen tehát „sajtószemle”. Az a reggeli tevékenység, amivel egy sajtóosztályi alkalmazott általában kezdi a napját. A magam részéről: kávé, szendvics –zsemlével. Közben a szemle.

Az OVF-nél a sajtószemlének intézményes és egyéni módozatai vannak. Az intézményes partnerünk az OBSERVER (a név önmagáért beszél), egyéni partnerünk - egyenként csaknem mindenkinek - a net.

Ami az OBSERVERT illeti: komoly, évtizedes hagyományokkal rendelkezik, ugyanakkor ma a legmodernebb technikával dolgozik. A honlapjukon felsorolt szolgáltatásai a monitoring, a médiaelemzés, a breaking news szolgáltatás, illetve a közösségi média figyelése is.

A cég Főigazgatásunkkal jelenleg szerződéses kapcsolatban áll. A szerződésben a megadott kulcsszavak szerint osztályozza a hazai napilapok, a hetilapok, az elektronikus és online média híreit. Jelenleg több mint 70 kulcsszó szerint keres a három kategóriában (print,RTV, online) egyenként is több száz kiadvány anyagaiban. A nyers keresési eredményeket több rostán futtatja át, és nagy százalékban a releváns cikkeket küldi el. Külön extra kérésekre is nyitottak év(ek)re visszamenően tudnak adott témában gyűjteni, rendszerezni. A szolgáltatás üzleti alapon, az előfizetőknek kiosztott jelszavas bejelentkezéssel érhető el.

Az egyéni módozatról - gondolom - sokunknak van több-kevesebb tapasztalata, bevált gyakorlata. Sokan, ha tehetik, rendszeresen szörföznek friss hírekért - horribile dictu –egy kis blikkes pletykáért a neten. A szakmai kiadványok, a hivatalos közlemények is sokak számára fontos információforrások. Mi több, ez utóbbi hivatali emailként is rendszeresen eljut hozzánk a jogi osztály munkatársai jóvoltából.

Dióhéjban ennyit gondoltam írni a médiafigyelésről, nem többet, hogy a reggeli kávé és szendvics ideje – amellett hogy a sajtózsemlés cikkemet elolvastátok – elég legyen más információs csatornák pásztázására is!

Azért azt hozzáteszem, hogy a médiavisszhang elemzése, kvalitatív és kvantitatív kutatása a PR tevékenység kifejezetten fontos eleme. Ha megengedhető tőlem egy vízügyes hasonlat: a napi hír egy keresztszelvény, a módszeres sajtófigyelés maga folyó.

De ezeknek a módszereknek a leírására kevés a zsemlés reggeli ideje; legalább egy kiadós ebédszünet kellene!

Utolsó módosítás: 2020. november 05., csütörtök 13:50, Regdánszki Tamara