Tartalomfelelős: Répásné Sturmann Diána, vízrendezési referens

Sivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia, 2021

2021. június 24., csütörtök 13:29

2021. június 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság az Agrárminisztériummal közös szervezésű online szakmai előadóülést tartott a Sivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából.

Az évente megrendezendő világnap idei nemzetközileg meghatározott témája a földterületek helyreállításának szerepe a munkahely-teremtés, élőhelyek helyreállítása mellett a fenntartható fejlődési célkitűzések elérésében, a COVID-19 világjárványból való felépülésben, illetve a hasonló krízisek elkerülésében. Ennek megfelelően a világnap mottója: „Helyreállítás. Földterület. Felépülés. Újraépítés egészséges földekkel!”

A globális kihívások, az UNCCD egyezmény COVID-19 válságra adott válaszainak ismertetése mellett bemutatták az UNCCD országjelentés felszínborítási indikátorának felülvizsgálatát. A konferencia résztvevői megismerkedhettek továbbá a vízügyi és agrár öntözésfejlesztés eddigi eredményeivel, illetve terveivel. Végül ismertetétték az ATK TAKI és OVF részvételével zajló, tápanyagok megőrzésére és vízvisszatartásra irányuló H2020-as projektet, az OPTAIN-t.

A rendezvény napirendje és az elhangzott előadások letölthetők a Csatolmányok menüpont alatt.

 

Utolsó módosítás: 2021. június 24., csütörtök 13:38, Regdánszki Tamara