Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Dorogi Szilvia, -

Szakmai úton a Duna Múzeum csapata

2017. szeptember 11., hétfő 16:34

Szakmai úton a Duna Múzeum csapata

 

Három napos szakmai út keretében lengyel és cseh múzeumokat valamint kiállítótereket tekintett meg szeptember első hetében a Duna Múzeum múzeumpedagógusokból, történészekből és múzeumi szakemberekből álló társasága. Krakkóban, Wroclawban, valamint Brno-ban olyan, a Duna Múzeumhoz részleteiben hasonló tematikájú, ám modernebb technológiával felszerelt kiállítótereket látogattak meg a szakemberek, mely rengeteg hasznos tapasztalattal és ötlettel szolgálhatnak a jövőben az esztergomi intézmény számára. A wroclawi Hydropolis elnevezésű, 2015-ben megnyílt, csak felsőfokú jelzőkkel illethető, mintegy 4000 négyzetméteren elhelyezkedő kiállítótér különösen gazdag tapasztalatokkal gazdagította a szakembereket, mivel – ahogy neve is sugallja – itt minden látvány a víz köré szerveződik. A szakemberek rengeteg felvételt készítettek, hogy a Duna Múzeum lassan 20 éves állandó kiállításának megújulásakor a leghasznosabb tapasztalatokat átemelhessék Magyarország egyetlen, tematikusan a Duna és a víz köré épülő múzeumának falai közé. A háromnapos szakmai út a múzeum fenntartója, az Országos Vízügyi Főigazgatóság támogatásával valósulhatott meg.

A látogatás képeit galériánkban megtekinthetik.

 

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 11., hétfő 16:45, Uresch László