Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Tahy Ágnes, főosztályvezető-helyettes

Országos rendezvénysorozat A Táj Nemzetközi Napja alkalmából

2019. október 15., kedd 10:08

Országos rendezvénysorozat A Táj Nemzetközi Napja alkalmából

 

Az Európa Tanács felismerve a gazdag európai táji örökség jelentőségét, hosszú előkészítő munka után 2000. október 20-án nyitotta meg aláírásra a közeljövőben globálissá váló Európai Táj Egyezményt. A megnyitás napját, október 20-át, 2017-től A Táj Nemzetközi Napjaként ünnepelhetjük Európa-szerte.

Az idei évben az Európa Tanács felhívására a „Táj és víz” téma, és az irántuk érzett felelősség köré szerveződnek a nemzetközi figyelemfelhívó programok, amelyhez a vízügyi ágazat is csatlakozott területi rendezvényivel:

  • Az esztergomi Duna Múzeum új állandó kiállítása, a VÍZEUM, mely a víz és az ember kapcsolatát eddig soha nem látott módon mutatja be, október 11-én nyílt meg. A Táj Nemzetközi Napján, október 20-án a múzeum nyílt napot tart; a VÍZEUM kiállítás, a múzeum Látványtára és Galériája ingyenesen lesz látogatható.
taj

  • A győri Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) november 13-án lakossági fórum keretében ismerteti a „Felső-dunai mellékág-rendszerek árvízvédelme és vízpótlása I. ütem” című projektjét Kisbodakon 16.30 órai kezdettel.
  • A székesfehérvári székhelyű Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (KDTVIZIG) 2019. október 16-án velencei-tavi sétahajózással egybekötött élménytúrára invitál a Velencei-tavi partfal komplex fenntartható rehabilitációja című futó projekthez kapcsolódóan. (http://www.kdtvizig.hu/hu/kdtvizig-aktualis/taj_napja).
  • Az Észak-magyarországi és Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG és TIVIZIG) Tiszalökre várja az érdeklődőket a vízlépcső és hajózsilip rekonstrukciójának bemutatására, illetve a duzzasztás alföldi tájra gyakorolt vízpótló hatásának bemutatására.(http://www.evizig.hu/Hirdetmenyek/2019//TajNN/TajNemzetkoziNapja.asp)

Az országos rendezvények listája a http://termeszetvedelem.hu/index.php?pg=news_46_2174 címen tekinthető meg.

Utolsó módosítás: 2019. október 15., kedd 10:15, Radó Mónika