Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Dr. Balatonyi László, osztályvezető

Tanulmánykötet készült a II. Országos Települési Csapadékvíz-gazdálkodási Konferenciáról

2021. augusztus 26., csütörtök 13:54

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Egyetemi Kiadó megjelentette a II. Országos Települési Csapadékvíz-gazdálkodási Konferencia 2019 Tanulmányok című kötetét. Az elmúlt években, évtizedekben tapasztalt, a klímaváltozással együtt járó szélsőséges időjárási helyzetek rámutatnak arra a tényre, hogy a települési csapadékvízzel kapcsolatos feladatok, fejlesztési stratégiák újragondolása sürgető és elengedhetetlen feladat.

nke-kiadv

A tanulmánykötet – melyben huszonhét válogatott publikációval ismerkedhet meg a tisztelt Olvasó - bemutatja azokat a fejlesztési irányvonalakat, amelyeket a konferencián résztvevő szakértők a települési csapadékvíz-gazdálkodással összefüggésben öt szekcióban – Előrejelzés, méretezés és tervezés szekció, Integrált települési vízgazdálkodás szekció, Kutatás, innováció és legjobb gyakorlat szekció, Stratégia, gazdaság, politika és oktatás szekció, Település és lakosságvédelem szekció, Infrastruktúra-gazdálkodás, üzemeltetés szekció – vázoltak fel. A tanulmányok kiemelten említik azokat a legfontosabb jövőbeli feladatokat - a települési vízmennyiségek szabályozása és a minőségek kezelése, a vízelvezető rendszerek pontos fizikai állapotának felmérése, az extrém időjárási jelenségek folyamatos vizsgálata és hatásaik elemzése, a kárfelszámolások során szerzett tapasztalatok kiértékelése, a víztakarékos módszerek kidolgozása, a fokozott vízvisszatartás, a megnövelt befogadóképességű csatornarendszerek kiépítése – melyek együttesen járulnak hozzá a klímaváltozás hatásait figyelembe vevő településfejlesztés megvalósításához.

A kiadvány elérhető az NKE Tudásportálon.

 

Utolsó módosítás: 2021. augusztus 26., csütörtök 13:57, Regdánszki Tamara