palyazat_fooldal

Események

11
2020. augusztus 11., kedd

MEGHÍVÓ sajtónyilvános eseményre

Acél elzárótábla beemelése daruval a Szigetközben

17
2020. június 17., szerda

Elsivatagosodás és Aszály Világnapja

asz

Az Egyesült Nemzetek Szervezete minden év június 17-én tartja az Elsivatagosodás és az Aszály Világnapját

23
2020. április 23., csütörtök

Hajókeresztelő a Dunán

RRF_6960

Vízre bocsátották a Luppa kitűző nagyhajót

21
2020. március 21., szombat

Szakmai elismerések a Víz Világnapján

siklosgabikituntetesek

A Víz Világnapja alkalmából Pintér Sándor belügyminiszteri elismerésben részesített több vizügyes kollégát.

21
2020. március 21., szombat

Víz világnap 2020

davidbgator

Bár a koronavírus nem engedi, hogy a Vízügy közössége idén is együtt ünnepeljen, a Víz Világnapja számunkra 2020-ban sem maradhat el!

1
2000. január 1., szombat

A Táj Nemzetközi Napja

Az Európai Táj egyezményhez kapcsolódó évente megrendezett esemény 2019-es megrendezéséről beszámoló.

31
2019. december 31., kedd

Meghívó a VIZEK rendszer bemutatására.

A KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00023 azonosító jelű, VIZEK kiemelt projekt informatikai rendszere 2020. január 1-jétől az elektronikus vízjogi engedélyezési eljárással kapcsolatos feladatok támogatását valósítja meg.
A VIZEK rendszer használatának bemutatása regionális rendezvények keretében történik 2019. november 4-től.
Helyszínek: Miskolc, Pécs, Székesfehérvár, Békéscsaba, Győr, Debrecen, Budapest.
További információ és eseményregisztráció:

OVF VIZEK rendszer

1
2000. január 1., szombat

Megkezdődött a Budapesti Water Summit

BWS_belyegkep

Miniszteri látogatással kezdődött meg a Víz Világkiállítás Budapesten.

1
2000. január 1., szombat

Danube Stream záró rendezvény

interreg_proj_belyeg

Megrendezésre került a Danube Stream projekt záró rendezvénye.

3
2019. szeptember 3., kedd

Sajtómeghívó

Felső-tiszai hulladék-mentesítési projekt átadás Vásárosnamény

19
2019. június 19., szerda

SVN konferencia

2019. június 19-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság az Agrárminisztériummal közös szervezésű szakmai konferenciát tartott a Sivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából.

12
2019. március 12., kedd

A TSOnline országos tájékoztató zárórendezvénye, 2019. március 12.

Megrendezésre került a TSOnline országos tájékoztató zárórendezvénye.

11
2019. február 11., hétfő

Vizet mindenkinek! - VV 2019

"Vizet mindenkinek!" szlogennel indul idén is a Víz Világnapi rendezvénysorozat!

Információkat kaphatsz a cikken belül és a vizvilagnap.hu weboldalon.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

Tisza Iroda Szolnokon a Tisza-völgyi vízügyi együttműködés elősegítésére

2014. november 05., szerda 08:29

A november 4-én ünnepélyes keretek között felavatott szolnoki Tisza Iroda célja, hogy összehangolja a Tisza-völgyét érintő vízgazdálkodási és fejlesztési elképzeléseket mind hazai, mind nemzetközi szinten.

Hazánk vízgazdálkodási és vízminőségi problémáinak túlnyomó része bizonyítottan a Tiszához köthető, ezért is támogatja a Duna Régió Stratégia a Tisza menti együttműködés megvalósítását – hangsúlyozta köszöntőjében Joó István, a Duna Régió Stratégia végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. Hozzátette: a globális kihívásokra adandó összehangolt válaszok kialakításában rejlik a Duna régió ereje és hozzáadott értéke, s ennek a nagyobb léptékű nemzetközi összefogásnak fontos eleme a Tisza-vízgyűjtőn kialakult együttműködés, melynek ma egy jelentős mérföldkövéhez értünk el. Emlékeztetett, hogy az 1998-ban megalakult Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) első miniszteri találkozóján, 2004-ben szándéknyilatkozatot írt alá az öt Tisza menti ország (Ukrajna, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia) a Tisza Csoport létrehozásáról, amely biztosította az együttműködés és a közös tervek kidolgozásának lehetőségét a Tisza-völgyére vonatkozó vízgyűjtő-gazdálkodási terv előkészítésében. Magyarország a Tisza Iroda felállításával lehetővé teszi az ICPDR keretében megkezdett és sikeresen működő szakmai munka folytatását.

A vízügyi ágazat már hosszú ideje forszírozza a Tisza Iroda felállítását – jelentette ki Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese. A Tisza helyzete különösen instabil vízgazdálkodási szempontból, ami ellen tenni kell. Ehhez összehangolt intézkedésekre van szükség. Ennek megvannak a különböző szakmai keretei; vízgyűjtő-gazdálkodás, árvízi irányelv, kockázat-kezelés tervei, az ezek közötti összhangot, az egyéni intézkedéstől a Duna vízgyűjtő összehangolt intézkedéséig meg kell teremteni. Ezt a célt szolgálja a Tisza Iroda, amely intenzívebbé fogja tenni a munkát és segítséget nyújt a Tisza Csoport országainak a Tisza-vízgyűjtő vízgazdálkodási problémáinak hatékony megoldásában. 

A nemzeti Tisza Irodát befogadó KÖTIVIZIG igazgatója, Lovas Attila elmondta: az igazgatóság eddig is több kezdeményezést tett a Tisza-völgyét érintő szakmai együttműködés elősegítéséért. A jogszabályok nyújtotta keretek között ellátja a Tisza Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács titkári feladatait, illetve a Tisza-völgyi Műhely 2011-es életre hívásával a térségért tenni akarók számára biztosít fórumot. A most megalakult Tisza Iroda tevékenységével segíteni fogja a Tisza-völgyét érintő megyei, regionális, vízügyi szakmai és nemzetközi szintű elképzelések összehangolását. 

A Tisza Iroda felállításához és működéséhez továbbra is minden szakmai támogatást biztosít az ICPDR – mondta el az ünnepélyes átadást megelőzően Ivan Zavadsky, a szervezet főtitkára.
A Tisza Iroda létrehozását háromoldalú megállapodásban rögzítették a Duna Régió Stratégia, a vízügyi ágazat és a Tisza Iroda működését ellátó KÖTIVIZIG jelen lévő vezetői. A Tisza-völgyi vízügyi együttműködésben koordinátori szerepet ellátó Tisza Iroda megalakulását JNSZ megye részéről Kovács Sándor elnök, Szolnok város nevében Szabó István alpolgármester is köszöntötte.

Forrás: http://www.kotivizig.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=954:tisza-iroda-szolnokon-a-tisza-voelgyi-vizuegyi-egyuettmkoedes-elsegitesere&catid=1:jeles-esemenyek&Itemid=74

Utolsó módosítás: 2014. november 05., szerda 08:41, Radó Mónika