Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Tanai Anna, muzeológus

Új időszaki kiállítás nyílik a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában

2021. június 22., kedd 16:05

2021. június 25-én GEOMETRY_POSITIVE címmel három művész különleges tárlata nyílik meg az esztergomi Duna Múzeumban. Botos Péter üvegszobrász az üveg, a fény és a tér különös kölcsönhatását kutatja a fénytan tudományos eredményeinek és az új optikai technológiák alkalmazásával; Sebestyén Sára fotográfus mindennapi tárgyak rejtett geometriáját mutatja be tiszta szerkezetű, ám nagyon is szenzuális fényképein; míg Wolsky András festő a véletlen matematikáját alkalmazza a rend és rendetlenség vizuális kutatásában és kapcsolatuk megértésében. A művészek tehát hasonlítanak gondolkodásmódjukban, hiszen mindhárman a geometrikus/konkrét művészet elkötelezett alkotói, de módszereikben és alkalmazott technikájukban különböznek.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

esemeny plakat

Utolsó módosítás: 2021. június 22., kedd 16:07, Regdánszki Tamara