Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Csík András, főosztályvezető

Már háromjegyű az állomásszám az aszálymonitoring rendszerben!

2020. december 09., szerda 15:37

A vízügyi ágazat a közelmúltban 18 új aszálymonitoring állomást telepített. Az új állomásokkal immár 100 állomásból áll az aszálymonitoring-hálózat.
Az újonnan telepített állomásokon mért léghőmérséklet, talajhőmérséklet, talajnedvesség, relatív páratartalom és csapadékmennyiség adatok megtekinthetőek mind az aszalymonitoring.vizugy.hu, mind a vizhiany.vizugy.hu oldalon. A talajminták laboratóriumi vizsgálatát követően - a korábban telepítettekhez hasonlóan - az új állomásokon is elérhetőek lesznek a vízhiány- és az aszályindex-értékek.

Csík András

főosztályvezető

Utolsó módosítás: 2020. december 10., csütörtök 15:29, Regdánszki Tamara