Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Pákozdi József, referens

Változások után és előtt a projekt kommunikáció folyamatában

2021. augusztus 09., hétfő 11:00

Noha már a harmadik negyedévet kezdjük, az év eleji változások a Nemzeti Kommunikációs Hivatal ügymenetében valójában most kezdenek”élesedni”.

A változások között a legfontosabbak, hogy az un. „Éves Terv”, amelyet korábban menet közben is lehetett változtatni, mostantól csak kivételes esetekben bővíthető, igaz az abban szereplő tételeket nem kell kötelezően teljesíteni, ha valamilyen oknál fogva a projekt elmarad. A bővítés viszont kivételes esetekben lehetséges, kellő indokkal azonban az is megvalósítható. Ahogy döntenek az új projektek megvalósításáról – most ez az időszak zajlik –úgy haladunk előre a konkrét igények benyújtásával. További fontos változás, hogy a rendezvényszervezési igényt a kommunikációs igények közé kell sorolni. Az NKOH által elfogadott éves terv különböző projektjeit a korábban szokásos módon kell jóváhagyatni, amely jóváhagyás tartalmazza a (köz)beszerzés lebonyolításának módját.

Változások közepette zajlanak a KEHOP programok PR szerződéseinek kötése is. A 2021-2027-es programozási időszak tájékoztatásra és nyilvánosságra vonatkozó – uniós keretekhez igazodó - hazai követelményeket a „Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei Plusz” című dokumentum, valamint az „Arculati Kézikönyv Plusz” tartalmazza. Ezekről a változásokról érdemi információk találhatók a www.palyazat.gov.hu oldalon.

Utolsó módosítás: 2021. augusztus 09., hétfő 11:04, Regdánszki Tamara