Sajtószoba

7
2021. október 7., csütörtök

Velencei-tó üzemirányítású célú vízpótlásának eredménye

kozlemeny

Befejeződött a Velencei-tó vízpótló rendszerének 5 napon keresztül tartó üzemirányítási vizsgálata és megtörtént az eredmények kiértékelése.

5
2021. október 5., kedd

Országos Védelmi Gyakorlat - Vízügy 21.10.05

OVF_kozlemeny_01

40 év után újra Országos Védelmi gyakorlatot tart a Vízügy október 5-én és 6-án, az egykori vízügyi főmérnökről, Karcagi Gáborról elnevezett, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpontban.

5
2021. október 5., kedd

Ilyen 40 éve nem volt! Országos Védelmi Gyakorlat a vízügybe

OVF-meghivo_

Az alkalom jelentőségét mutatja, hogy csaknem 40 éve nem volt példa hasonló horderejű szakmai eseményre a vízügyi szolgálatban.

Korábbi események
Tartalomfelelős: Regdánszki Tamara, honlap adminisztrátor

Vízügyes életútinterjúk

2020. december 15., kedd 11:52

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara sikeres pályázatának eredményeképpen tovább bővíti digitális tananyagát, valamint az ahhoz kapcsolódó Tudománytárát. (Ez a Tudománytár egyébként megtekinthető a Kar honlapján is.)

A program részeként folytatódik a korábban megkezdett életút-interjúk készítése jeles vízügyi szakemberekkel. A munkát Fejér László c. egyetemi docens koordinálja, a beszélgetéseket is ő folytatja az érintettekkel. A Duna Múzeum az interjúk elkészítését a gyűjteményére épülő szakanyagokkal, valamint – Vizy Zsigmond és Forstner Simon közreműködését igénybe véve – a felvételek technikai lebonyolításával segíti. Az így készült felvételek a múzeum gyűjteményében is megtalálhatók, megtekinthetők lesznek. Az elmúlt időszakban a járvány miatt a munka lelassult, de ennek ellenére Szabó Mátyás ny. vízügyi igazgató, dr. Juhász Endre c. egyetemi tanár, valamint Baross Károly ny. vízügyi igazgató interjúja elkészült.

Vizugy interju

 

Duna Múzeum

Utolsó módosítás: 2020. december 15., kedd 15:23, Regdánszki Tamara