Események

22
2017. június 22., csütörtök

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

OLOHOFb

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2017. június 22-én megtartott konferencia keretében emlékezett meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

16
2017. március 16., csütörtök

Sajtómeghívó

2016-2017-es jévédekezés lezárása, a Jégtörő XI-es hajó átkeresztelése

9
2017. február 9., csütörtök

Sajtómeghívó

Robbantás a Tiszán

7
2017. február 7., kedd

Sajtómeghívó

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Magyar Hidrológiai Társaság

Korábbi események
Tartalomfelelős: Sági Kiss Dániel, közfoglalkoztatási referens

Az OVF közfoglalkoztatási programjai

2013. november 12., kedd 11:39

Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum feladatainak megsegítésére indított hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási program VI.

 A Magyar Vízügyi Múzeumot 1973-ban alapították az Országos Vízügyi Hivatal Vízügyi Dokumentációs és Továbbképző Intézetének részeként. 1994 óta – az akkor megalakult Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fenntartásába kerülve – viseli a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum nevet, gyűjtőköre is kibővült. Az országos gyűjtőkörű szakmúzeum 2007-2011. között a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság, 2012-13-ban a Nemzeti Környezetügyi Intézet keretében működött, 2014. január elsejétől az Országos Vízügyi Főigazgatósághoz került.

A múzeum a magyar vízügy történetével, a hazai vízgazdálkodással kapcsolatos muzeális értékű tárgyakat, dokumentumokat gyűjti. Főbb gyűjteményi egységei: Képeslapgyűjtemény, Műszaki dokumentációs tár, Okmány- és iratgyűjtemény, Érem és kisplasztika, Széchenyi-iratok, Tematikus gyűjtemény, Tárgyi gyűjtemény, Történeti képgyűjtemény, Történeti térképtár, Videótár, Hangtár. Saját gyűjteményének gondozása mellett szakmai segítséget nyújt a területi vízügyi igazgatóságok által fenntartott vízügyi emlékhelyek, műszaki műemlékek és gyűjtemények nyilvántartásához, kezeléséhez, szakszerű működtetéséhez. Az intézmény 2009 óta auditált digitális múzeumi nyilvántartó rendszerrel végzi a gyűjtemények nyilvántartását, ám a retrospektív adatbeviteli nem teljes, a korábbi papír alapú kartonok digitalizálása nagyon hiányos.

A program keretében 4 fő közfoglalkoztatottal– a korábban megkezdetteket folytatva – a Múzeum egyes gyűjteményeiben való digitalizálási feladatok elvégzésére, retrospektív adatbevitelre, illetve egyéb feladatok ellátására kerül sor.

 

OVF funkcionális feladatok megsegítését célzó hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási program V.

A 2017. március 13-án indult hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási program célja az Országos Vízügyi Főigazgatóság funkcionális feladatainak megsegítése, mely immár ötödik üteménél tart. Ennek során 8 fő digitalizáló az OVF VITUKI adattárának áthelyezése, digitalizálása I. ütem elnevezésű közfoglalkoztatási mintaprogramban megkezdett munkát folytatják, továbbá iratokat rendeznek, állagot javítanak. 2 fő recepciós üdvözli, fogadja, esetlegesen kíséri, útbaigazítja, a vendégeket, továbbá a ki- és beléptetést végzi, illetve a központi számra érkező telefonokat felkapcsolja a keresett személyeknek. Az 1 fő főigazgató-helyettesi titkársági adminisztrátor feladata adminisztrációs, irattárazási feladatok ellátása műszaki területen, valamint kézbesítési feladatok ellátása. Az 1 fő közbeszerzési adminisztrátor feladata a Közbeszerzési és Jogi osztály adminisztratív támogatása. Az 1 fő nemzetközi adminisztrátor az OVF nemzetközi ügyekkel kapcsolatos feladatinak elvégzésében nyújt adminisztratív segítséget. Az 1 fő irattári adminisztrátor az OVF irattárának rendezésében, katalogizálásában, naprakész kezelésében vesz részt. Az 1 fő nappali takarító az OVF irodaépületének eseti jellegű takarítását, rendben tartását, konferenciák, értekezletek előkészítését végzi. Továbbá, 1 fő adatrögzítő és adatelemző feladatkörben a Vízjelző és Vízrajzi Főosztály munkáját támogatja majd.

 

 
Utolsó módosítás: 2017. április 06., csütörtök 13:12, Radó Mónika