palyazat_fooldal

Események

29
2018. június 29., péntek

Sajtómeghívó - Nemzetközi Duna Nap

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Duna Nap magyarországi fő eseményét az idei évben az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szervezésében bonyolítja le Érsekcsanádon, a Duna déli szakaszán, ezúttal közösen a szerb vízügyes kollégákkal.

15
2018. június 15., péntek

Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapi konferencia

SVN (2)

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság 2018. június 15-én szakmai konferencia formájában emlékezik meg az Elsivatagosodás és Aszály Elleni Küzdelem Világnapjáról, melynek idei mottója: „A föld valódi kincs – növeljük értékét!”

17
2018. április 17., kedd

2018. évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), valamint a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVIZIG) szervezésében 2018. április 17-19. között került megrendezésre Sikondán az idei évi Árvízvédelmi, Folyó-és Tógazdálkodási Országos Konferencia.

17
2018. április 17., kedd

Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban

2018. április 17-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a KITE Zrt. szervezésében Nádudvaron került megrendezésre a „Szélsőségek szorításában, adatalapú aszály- és belvízkezelés a mezőgazdaságban” című konferencia.

15
2017. december 15., péntek

Sajtótájékoztató

Készenlétbe helyezzük a magyar jégtörő hajókat!

13
2017. december 13., szerda

Sajtómeghívó - vízügyi roadshow Nyíregyháza

A vízügyi roadshow utolsó állomása: Nyíregyháza, Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma

30
2017. november 30., csütörtök

Sajtómeghívó

"A ráckevei (soroksári) Duna-ás és mellékágai kotrása, műtárgyépítés és - rekonstrukció" című projekt nyitórendezvénye

24
2017. október 24., kedd

Sajtómeghívó

A Magyar Hidrológiai Társaság Somogy megyei Területi Szervezete HIDROLÓGIAI EMLÉKPARKOT állít az MHT Centenáriumi Évének tiszteletére

6
2017. október 6., péntek

Sajtómeghívó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja az érdeklődőket a KEHOP-1.4.0-15-2015-00007 azonosítószámú projekt keretében szervezett sajtóbejárásra és nyitórendezvényre.

29
2017. június 29., csütörtök

Sajtómeghívó

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából szervezett ünnepségre az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja a sajtó képviselőit.

25
2017. április 25., kedd

Sajtómeghívó

Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Konferencia

Korábbi események
Tartalomfelelős: Siklós Gabriella, sajtóreferens

Meghívó TISZA IRODA MEGNYITÓ

2014. november 04., kedd 08:19

Tisza Iroda alakul Szolnokon, a Tisza-völgyi vízügyi szakmai együttműködés koordinálására.
A Tisza Irodának helyet adó Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tisztelettel meghívja szerkesztőségük munkatársát a Tisza Iroda ünnepélyes megnyitójára.

Az 1998-ban megalakult Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) első miniszteri találkozóján, 2004-ben a tiszai országok képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá, amelyben megállapodtak a Tisza völgyére vonatkozó vízgyűjtő gazdálkodási terv elkészítésében, valamint a Tisza csoport létrehozásában, amely összehangolja a Tisza integrált vízgyűjtő gazdálkodási tervével kapcsolatos összes tevékenységet.

A nemzeti Tisza Iroda elsődleges feladata a Tisza-völgyi vízügyi szakmai együttműködés feltételeinek megvalósítása, azok javítása, továbbá ellátja a Tisza csoport és nemzetközi kapcsolatok koordinációját. A Tisza Iroda céljai között szerepel a Tisza Részvízgyűjtő Vízgazdálkodási Tanács (TRVT) mind szakmai, mind tudományos szempontú támogatása, valamint a szolnoki központtal megalakult Tisza-völgyi Műhely megerősítése, amely szervezet a Tisza-völgyért tenni akarók számára biztosít fórumot.

A szolnoki helyszínű Tisza Iroda ünnepélyes átadásán részt vesz és köszöntőt mond angol nyelven Ivan Zavadsky, az ICPDR főtitkára.
A Tisza Iroda létrehozásáról szóló megállapodást a Külügyminisztérium részéről Joó István, a Duna Régió Stratégia végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, az Országos Vízügyi Főigazgatóság részéről Somlyódy Balázs főigazgató és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság részéről Lovas Attila igazgató úr írja alá ünnepélyes keretek között.


Helyszín: Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (5000, Szolnok Boldog Sándor István krt. 4.) 9. emelet
Időpont: 2014. november 4. 10:00 óra

Az esemény a sajtó részére nyilvános, az avatási ceremónia végén lehetőséget biztosítunk interjú készítésére.

Részvételükre számítunk!

Utolsó módosítás: 2014. november 04., kedd 08:23, Radó Mónika